Καλή σταδιοδρομία

τέλος λοιπόν έλαβε η αγωνία χιλιάδων νέων και οικογενειών …. Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες, συγχαρητήρια και δύναμη και σε όσους δεν πήραν το εισιτήριο εισόδου σε Α>ΕΙ – ΤΕΙ αφού τα όνειρα δεν σταματούν εδώ . το αντίθετο … Όπως μας πληροφορεί η ΕΡΤ Ορεστιάδας, 684 είναι οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων στον νομό Έβρου, εκ των οποίων οι 647 εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα και οι 37 με το παλαιό. Οι υποψήφιοι ήταν συνολικά 988 και το ποσοστό επιτυχίας που προκύπτει με βάση τα στοιχεία αυτά, είναι της τάξης του 69,23%. Τα ονομαστικά αποτελέσματα των εξετάσεων είχαν θυροκολληθεί στις εισόδους όλων των λυκείων του νομού από τις 11 το πρωί.
Γ.Π.

Κουιζ

Η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ αντιστοιχεί στο όριο της φτώχειας που θέτει η ΕΕ, που είναι στο 60% του μέσου εισοδήματος τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το τελικό ποσό που θα προκύπτει θα είναι μεγαλύτερο, καθώς «θα προστίθενται χρήματα που αντιστοιχούν στις εισφορές του» ασφαλισμένου. Κάποιος μας δουλεύει. Κάποιος μας περνά για χαζούς. Κάποιος παίζει με τον πόνο των ανθρώπων …. Ποιος;
Γ.Π.

«Στεγνοί»

Ούτε μέσω κατασχέσεων δεν μπορεί ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών να εισπράξει τους φόρους που έχουν επιβληθεί. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η Φορολογική Διοίκηση εκδίδει μαζικά ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών καταθέσεων σε μια προσπάθεια συρρίκνωσης των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, πλην όμως τα υπόλοιπα των λογαριασμών αποδεικνύονται ανεπαρκή για την είσπραξη των φόρων με το ζόρι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρά την αύξηση των κατασχέσεων κατά 30%, το μέσο εισπραχθέν ποσό που καρπώνεται το Δημόσιο από τις κατασχέσεις λογαριασμών ανέρχεται σε 530 ευρώ ανά λογαριασμό.
Οκτώ στους δέκα φορολογουμένους χρωστούν λιγότερα από 3.000 ευρώ στην Εφορία, πλην όμως οι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν αδειάσει.
Γ.Π.

Ανοίγει ο δρόμος για διάσωση

Ανοίγει ο δρόμος, όπως όλα δείχνουν, για την διάσωση της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε τo Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank που συνεδρίασε για την χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου 360 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Σκλαβενίτης.  Εκτός από την Alpha Bank, αναφέρει το insider.gr, θετικές στην χρηματοδότηση του νέου σχήματος που θα αναλάβει την αλυσίδα σουπερμάρκετ εμφανίζονται και οι άλλες τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Eurobank οι οποίες αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα για το θέμα αυτό. Το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος προβλέπει την χορήγηση δανείου 360 εκατ με επιτόκιο 1,5%, με τις τράπεζες να έχουν option για την απόκτηση του 25% της νέας εταιρείας, ενώ η Σκλαβενίτης θα μετέχει με ποσοστό 75%.  Η Σκλαβενίτης από την πλευρά της θα εισφέρει τα 125 εκατ. ευρώ στο νέο σχήμα, ενώ το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων (ήτοι 485 εκατ. ευρώ) θα δοθεί για την αποπληρωμή μέρους των υποχρεώσεων και για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης. Επίσης το σχέδιο διάσωσης προβλέπει την διαγραφή οφειλών προς προμηθευτές της Μαρινόπουλος σε ποσοστό έως και 50%.
Γ.Π.

Ολυμπιακοί Αγώνες και μετάλλια

Ποια χώρα πήρε τα περισσότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Αν απαντήσατε «οι ΗΠΑ» τότε λυπούμεθα αλλά κάνατε λάθος. H σωστή απάντηση είναι η Γρενάδα, σύμφωνα με το Business Insider, που κάνει την κατάταξη των μεταλλίων λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό κάθε χώρας.
Ετσι στον σχετικό πίνακα όπου υπολογίζονται τα μετάλλια ανά 10 εκατ. κατοίκους, η Γρενάδα, η μικρή χώρα στην Καραϊβική θάλασσα, που κέρδισε μόλις ένα ασημένιο μετάλλιο, έρχεται πρώτη στην κατάταξη με 96,6 μετάλλια καθώς έχει μόλις 107.000 κατοίκους.
Οι Μπαχάμες, η Νέα Ζηλανδία και η Τζαμάικα επίσης κατάφεραν να κατακτήσουν σημαντικό αριθμό μεταλλίων συγκριτικά με το μέγεθος του πληθυσμού τους.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση με 5,48 μετάλλια ενώ οι ΗΠΑ, που κέρδισαν 46 χρυσά, 37 ασημένια και 38 χάλκινα μετάλλια έρχονται στην 42η θέση, με 3,76 μετάλλια ανά 10 εκατομμύρια κατοίκους!
Αρτ! (efsyn.gr)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο