Και επίσημα υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Ζαμπούκης

Της Κικής Ηπειρώτου

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, «ανεξάρτητος και ανένταχτος σε οποιοδήποτε κομματικό χώρο», είναι και επίσημα από τον Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ο δικηγόρος Γιάννης Ζαμπούκης. Στο πρώτο του μήνυμα προς τους πολίτες, το οποίο απεστάλη στα ΜΜΕ σε μορφή κειμένου, ήχου και βίντεο, το οποίο μάλιστα «μεταφράζεται» και στη νοηματική γλώσσα, ο κ. Ζαμπούκης απευθύνει κάλεσμα προς τους δημότες, για να «επιστρέψουμε τον Δήμο στον πολίτη. Να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης», σε έναν «Δήμο για όλους, που επίκεντρο θα είσαι πρώτα εσύ».

Το όνομα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, όπου προφανώς δρομολογούνται εξελίξεις για την αντικατάστασή του, μετά την επίσημη ανακοίνωση των προθέσεών του, ακούγεται εδώ και μήνες στις προεκλογικές κουβέντες. Για αρκετό διάστημα μάλιστα υπήρχε έντονη φημολογία ότι θα είναι ο εκλεκτός του Κινήματος Αλλαγής για το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Τελικώς, η ανακοίνωση του κ. Ζαμπούκη προηγήθηκε των ανακοινώσεων του κόμματος, από το οποίο, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως κανένα όνομα, σε καμία φάση, δεν θεωρήθηκε δεδομένο ή «κλειδωμένο», αφού οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Σημειώνεται πως ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει ήδη οργανώσει τα γραφεία του συνδυασμού, στο  κέντρο της πόλης, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση και το ‘ορμητήριο’ για τον ίδιο, τα στελέχη και τους συνεργάτες του.

Το μήνυμα Ζαμπούκη

«Αγαπητοί συμπολίτες μου.

Είμαι ο Γιάννης Ζαμπούκης. Είμαι 47 ετών και είμαι δικηγόρος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην  Αλεξανδρούπολη όπου εργάζομαι τα τελευταία 20χρόνια μετά από απουσία λίγων ετών για τις σπουδές μου. Επέλεξα να ζήσω στον τόπο μου, επειδή πίστευα και πιστεύω στην προοπτική του.

Όλοι εμείς που ζούμε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, εργαζόμαστε και δημιουργούμε ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Σήμερα, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε την προοπτική, πραγματικότητα. Να σκεφτούμε μαζί όλα εκείνα τα μικρά και τα μεγάλα που κάπου είδαμε ή κάποτε ονειρευτήκαμε ότι μπορούν να κάνουν τη ζωή στον Δήμο μας αξιοζήλευτη.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι προ των πυλών και θα αλλάξει ριζικά τη ζωή στις πόλεις, στα χωριά, σε ολόκληρη την χώρα. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρέπει να είναι μέρος αυτής της επανάστασης και να διασφαλίσει ότι οι ανάγκες των πολιτών του έρχονται πάντα πρώτες.

Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε την ταυτότητα του Δήμου μας ώστε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Να επανασχεδιάσουμε την εικόνα του για τις επόμενες δεκαετίες. Να νιώσουμε μια «μεγάλη και πανίσχυρη παρέα». Να νιώσουμε ότι ο Δήμος είναι δικός μας. Όχι κάποιου Δημάρχου. Όχι «τωνημετέρων». Μόνο έτσι θα σβήσουμε το «εγώ» της οποιασδήποτε τοπικής εξουσίας που μας κρατά στη στασιμότητα και στο λιγοστό φως.Φίλες και φίλοι, Σας ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στις εκλογές του Μαΐου  του 2019, ανεξάρτητος και ανένταχτος σε οποιοδήποτε κομματικό χώρο, προσδοκώντας από όλους εσάς να συνταχτείτε μαζί μου.

Η μόνη ενασχόληση με τα κοινά που ανέπτυξα μέχρι σήμερα, είναι αυτή μέσα στον χώρο των συναδέλφων μου, τους οποίους έχω την τιμή να εκπροσωπώ για 2η συνεχόμενη θητεία, ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Ελάτε να υποστηρίξουμε μαζί αυτή την όμορφη και έντιμη προσπάθεια.

Σας καλώ να επιστρέψουμε τον Δήμο στον πολίτη. Να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σας καλώ σε έναν ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όπου το επίκεντρο θα είσαι πρώτα ΕΣΥ».

Σύντομο βιογραφικό

Ο  Γιάννης  Ζαμπούκης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στα τέλη  του 1971.

Αποφοίτησε απο την Νομική σχολη του ΔΠΘ

Είναι δικηγόρος  στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά  με εμπειρία είκοσι και πλέον ετών στο αστικό – εμπορικό δίκαιο τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την  Αλεξανδρούπολη  όσο και σε όλη την Ελλάδα .

Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας:

-Διαπιστεύτηκε ως διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Mediator – ADR HELLENIC CENTER)

-Διαπιστεύτηκε ως εκπαιδευτής υποψήφιων διαμεσολαβητών στο ADR.

–   Είναι πιστοποιημένος υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR Data Protection Officer – από την TUV HELLAS )

–    Είναι κάτοχος μεταπτυχιακoύ διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στη βιοηθική του Δ.Π.Θ. (MSc in Bioethics με ειδίκευση στην ιατρική διαμεσολάβηση).

Παράλληλα διετέλεσε:

-Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού το 2001.

– Μέλος του Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών «ΔΙΚΤΥΟ» από το 2001.

-Μέλος του Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» από το 2001.

-Μέλος του «Basketballclub – φίλοι της επίσημης αγαπημένης οι ΠΕΛΑΡΓΟΙ» από το 2006

-Γενικός Γραμματέας στο αθλητικό σωματείο ΠΑΕ ΘΡΑΚΗΣ (του ερασιτεχνικού τμήματος) από το 2004 έως το 2006.

-Αντιπρόεδρος στο ως άνω σωματείο από το 2006 έως το 2008.

– Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (επαγγελματικό τμήμα ΤΑΠ Γ’ Εθνικής Κατηγορίας) από την 4/10/2004 έως την 15/2/2006.

-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καταναλωτών Ν. Έβρου από το 2006 έως το 2007.

– Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για τρεις συνεχόμενες θητείες, από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Φεβρουάριο του 2014, ως εκλεγείς διαρκώς πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος στις εκλογές του Δ.Σ.Α.

-Πρόεδρος της Επιτροπής Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων του Ν. 4013/2011 από το 2012 έως και σήμερα.

-Πρόεδρος και συνιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» (ΦΕΚ 3095/2014) από το 2014 σε επιστέγαση συνεργασίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης με το Επιμελητήριο Έβρου.

-Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του υπουργείου δικαιοσύνης για την προώθηση της διαμεσολάβησης (ΦΕΚ 79/2014).

-Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης από τον Μάρτιο του 2014 για δεύτερη συνεχόμενη θητεία έως σήμερα, εκλεγείς από τις πρώτες Κυριακές.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο