Κίνδυνος λουκέτου για τις επιχειρήσεις του ΒΙΟΠΑ Αλεξανδρούπολης;

Με αναστολή λειτουργίας απειλούνται οι μονάδες μέσης όχλησης που λειτουργούν στο Βιομηχανικό Πάρκο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Έβρου προς το δήμο Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρεται, ο δήμος, εδώ και δύο χρόνια, δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το πλαίσιο λειτουργίας των εκεί επιχειρήσεων να συμπλεύσει με όσα ορίζει η νομοθεσία.

Το Βιοτεχνικό Πάρκο της Αλεξανδρούπολης, μεταξύ Μαΐστρου και Απαλού, αποτελούσε ίσως την κυριότερη αναπτυξιακή ζώνη του Δήμου, στην οποία λειτουργούσαν δεκάδες μονάδες μέσης ή χαμηλής όχλησης της περιοχής. Βιομηχανίες και βιοτεχνίες, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την απασχόληση εκεί μεγάλου αριθμού εργαζομένων, όταν ακόμη η οικονομική κρίση δεν είχε χτυπήσει την ‘πόρτα’ μας. Σήμερα, στο ΒΙΟΠΑ λειτουργούν περίπου 10-12 επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σκοπεύει να δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή το Εμπορευματικό και Διαμετακομιστικό Κέντρο, ενώ για την εν λόγω έκταση βλέψεις έχει και ο ΟΣΕ, με την επέκταση του δικτύου και τη δημιουργία εμπορευματικού σταθμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με την διεύθυνση ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Έβρου, η λειτουργία και των εναπομεινασών επιχειρήσεων στο ΒΙΟΠΑ απειλείται, καθώς, όπως επισημαίνεται, παρά το γεγονός ότι ο δήμος είναι ενήμερος από τις 4/6/2014, δεν έχει προβεί ως σήμερα σε καμία ενέργεια, προκειμένου να εναρμονιστεί η λειτουργία των μονάδων του ΒΙΟΠΑ με απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας και την ισχύουσα νομοθεσία. Όπως αναφέρεται, ο δήμος θα έπρεπε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκδοθεί προβλεπόμενη ΚΥΑ ώστε να είναι δυνατή η νόμιμη συνέχιση της λειτουργίας αλλά και αδειοδότηση τροποποιήσεων/επεκτάσεων των υφιστάμενων μονάδων. Ωστόσο, σύμφωνα με το έγγραφο, μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν φαίνεται να έχει γίνει από την πλευρά του δήμου, για την έκδοση της προβλεπόμενης ΚΥΑ που αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ. «Με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε στην υποχρέωση αναστολής της λειτουργίας των μονάδων εντός του ΒΙΟΠΑ Αλεξανδρούπολης», υπογραμμίζεται στο έγγραφο της διεύθυνσης ανάπτυξης.

πηγη φωτο: etvavipe.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του