Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των Σαμοθρακιτών

Ένα χρόνιο αίτημα των αρχών των φορέων και των κατοίκων της Σαμοθράκης έγινε πλέον πραγματικότητα. Ένα αίτημα πολλών ετών που έθεταν επιτακτικά αλλά εκκρεμούσε, επιλύθηκε. T

ο Κέντρο Υγείας του νησιού χαρακτηρίστηκε σε Αγονο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει σε επίλυση προβλημάτων στον χώρο της υγείας και περίθαλψης των νησιωτών και επισκεπτών.

Ο Χαρακτηρισμός του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης ως δομή υγείας άγονης περιοχής ισχύει πλέον από 19-12-2017 με την δημοσίευση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ 4466/19-12-2017.

Όπως ανβακοίνψωσε και ο Δήμος Σαμοθράκης, «ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αποτελούσε ζητούμενο για πολλά χρόνια, γιατί δίνει κάποια οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς που υπηρετούν και αποτελεί ενίσχυση των προϋποθέσεων στελέχωσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή υπήρξε συντονισμός πολλών ενεργειών του Δημάρχου με τους Βουλευτές κυρίους Καϊσα και Ρίζο και τον Δ/τη της 4ης Υ.Π.Ε κο. Πλωμαρίτη».

 Η απόφαση

Μέσα στην επίσημη απόφαση του Υπουργείου αναφέρονται μεταξύ άλλων κα τα εξής:

1.Τα παρακάτω Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, χαρακτηρίζονται ως Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας προβληματικών και άγονων περιοχών. Ακολουθούν πίνακες στους οποίους υπάρχει και αυτό της Σαμοθράκης:

4η Υγειονομική Περιφέρεια

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 2

2.Το επίδομα που ορίζεται στην παράγραφο 2 της Α2γ/οικ.43080728-06-2016 (Β΄ 1919) κοινή υπουργική απόφαση, καταβάλλεται και στους ιατρούς που υπηρετούν στα ανωτέρω αναφερόμενα ιατρεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Γ.Π.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο