efhmerida1

Θρήνος στον Άρατο για τον 18χρονο Χουσεΐν Νταϊτσίκ

Με δημόσια δαπάνη η κηδεία, συλλυπητήρια απο μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και μουφτή Κομοτηνής Μετσο Τζεμαλη στην χαροκαμένη οικογένεια.

Σύσσωμο το χωριό Άρατος Ροδόπης, αποχαιρέτησε την Τετάρτη το 18χρονο θύμα τρομοκρατικής ενέργειας στο Μόναχο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, παρουσία της οικογένειας του που έφτασε από την Γερμανία αργά το μεσημέρι, των γονέων και των δύο αδερφών του.

Στο πατρικό του σπίτι η χαρά έσβησε με τα θλιβερά νέα. Η γιαγιά και όλοι οι συγγενείς άπειροι φίλοι συνέρρευσαν για να αποχαιρετήσουν το γελαστό παιδί που κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη με την εκπροσώπηση του ελληνικού κράτους δια του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τα θερμά συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που είχε την ονομαστική του γιορτή κι έσπευσε από τους πρώτους στο σπίτι της χαροκαμένης οικογένειας. «Νάστε περήφανοι μέσα στον μεγάλο πόνο σας, γιατί θυσιάστηκε για την αδελφή του. Εμείς όλοι είμαστε κοντά σας, σας συμπαραστεκόμαστε σ΄αυτή τη δοκιμασία. Ετσι είμαστε οι Έλληνες έχουμε φιλότιμο και ψυχή να μπορούμε να θυσιαζόμαστε. Να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας» είπε ο μητροπολίτης απευθυνόμενος στον πατέρα κ. Σουλειμάν που καλείται να στηρίξει όλα τα μέλη της οικογένειας.

Έφτασε στον Άρατο την ώρα της κηδείας καλησπέρισε τους συγκεντρωμένους μουσουλμάνους που βρισκόταν κατά μήκος του δρόμου έξω από το σπίτι και κατευθύνθηκε στο σπίτι της γιαγιάς που ήταν και η φιλόξενη φωλιά της οικογένειας κάθε καλοκαίρι που ερχόταν από την Γερμανία για διακοπές.

Όταν έφθασε η σωρός του νέου οι συνομήλικοι φίλοι του κορίτσια και αγόρια βούρκωσαν. Μια γειτόνισσα δεν άντεξε και λιποθύμησε χτυπώντας στο τσιμεντένιο δάπεδο.

Της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί το ΕΚΑΒ και αστυνομικές δυνάμεις.

Χουσείν Κηδεία
Χουσείν Κηδεία

Τα συλλυπητήρια στην οικία έδωσε προσωπικά στους γονείς και ο υπ. Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή με τον γραμματέα κ. Μουσταφά τέλεσαν το θρησκευτικό μέρος της νεκρώσιμης τελετής με όλα τα ισλαμικά πρότυπα. Παρόντες οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος,ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Μουμίν Οντέρ ο περιφερειακός σύμβουλος Μουσταφά Κατραντζή, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αν. Μακεδονίας Θράκης Νίκόλαος Μενεξίδης, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Λάμπρος Τσιάρας, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας Σταμάτης Κουρούδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Ιωάννης Βεζυριανιδης πολιτευτές, αντιπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. Στεφάνια με τα θερμά τους συλλυπητήρια έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή των Ελλήνων, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από τρίδυμα έχουμε δίδυμα, απίστευτο» μονολογούσε ο πατέρας. Στο χώρο της κηδείας ο μουφτής Μέτσο Τζεμαλί ειχε την ευθύνη της τελετής ενώ τα αποχαιρετιστήρια λόγια απηύθυνε ο γραμματέας κ. Μουσταφά. Ο πατέρας ήταν σκέτο ράκος όπως και η μάνα που μοιρολογούσε. Εκεί και τα δύο αδέλφια από τα τρίδυμα ο Σουνάϊ και η Γκιουλφέρ. Εν πομπή το φέρετρο μεταφέρθηκε στο χώρο των νεκροταφείων όπου ήταν ο δήμαρχος Φιλύρας, Αμέτ Ριτβάν, δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου. Μετά τις ευχές που διαβάστηκαν η σωρός οδηγήθηκε στα μουσουλμανικά νεκροταφεία όπου κι έγινε η ταφή. Η μάνα και οι γυναίκες συγγενείς δεν έρχονται στα μνήματα και παρακολουθούσαν από απόσταση. Από τρίδυμα μείναμε με δίδυμα, απίστευτο» έλεγε ο πατέρας που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το κανό που τους βρήκε. Ποια λόγια παρηγοριάς να πεις στην μάνα αναρωτιόταν κοντινοί φίλοι της οικογένειας.

Πήγη: Εφημερίδα Χρόνος

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr