Θετικά τα πρώτα μηνύματα για τις νέες πτήσεις του «Δημόκριτος»

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από τους τουριστικούς πράκτορες της Αλεξανδρούπολης αναφορικά με τις νέες πτήσεις που ξεκινούν την άνοιξη οι αεροπορικές εταιρείες Sky Express και TUS Airways στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

Στην πρώτη περίπτωση, η Sky Express, γίνεται από την 1η Μαΐου η δεύτερη εταιρεία που θα συνδέει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με αυτό της Αθήνας, με δύο πτήσεις σε καθημερινή βάση. Η απόφαση αυτή της εταιρείας εντάσσεται στο γενικότερο αναπτυξιακό της πλάνο, βάσει του οποίου, φέτος το καλοκαίρι, εγκαινιάζει συνολικά 4 νέες πτήσεις από Αθήνα για Κεφαλονιά, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη και Σάμο.

Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει παραλάβει δύο νέα, ιδιόκτητα, αεροσκάφη ATR72-500, 70 θέσεων, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα ενταχθεί στο στόλο της Sky Express ακόμα ένα ATR42-500. Ο στόλος της θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες, προκειμένου να εξυπηρετηθεί πλήρως το καλοκαιρινό πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει και το οποίο είναι αυξημένο κατά περίπου 70% σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Χάρη Μπότσαρη: «Η Sky Express θα συνεχίσει να διευρύνει την παρουσία της και να ισχυροποιεί την θέση της στην Ελληνική αεροπορική αγορά. Ακούγοντας τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ενώνουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και του ανταγωνισμού, που έχει ως τελικό ωφελημένο τον επιβάτη καθώς αποκτά περισσότερες επιλογές και καλύτερες υπηρεσίες. Δέσμευση μας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και στόχος μας να αποτελούμε την Νο1 επιλογή των επιβατών».

Εκτιμήσεις για συγκράτηση τιμών

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Βασίλη Κασαπίδη από το «Kasapidis Tours», οι πτήσεις της Sky Express δημιουργούν επιπλέον 150 θέσεις τη μέρα στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα.

«Μέχρι τώρα, με τις τρεις πτήσεις που έχει καθημερινά η Aegean, έχουμε πληρότητες που φτάνουν το 90-95% σε κάθε δρομολόγιο», σημειώνει ο κ. Κασαπίδης και συμπληρώνει: «Με τις δύο πτήσεις τη μέρα από την Sky Express, δημιουργούνται επιπλέον 150 θέσεις στη γραμμή. Με αυτό το δεδομένο, η πληρότητα ίσως να μην φτάνει πλέον σε τόσο υψηλά ποσοστά, όμως αυτό σημαίνει ότι και οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι πιο συγκρατημένες. Ως γνωστόν, οι τελευταίες θέσεις που έχουν μείνει σε κάθε πτήση είναι αυτές που πωλούνται σε ακριβότερη τιμή. Αυτό είναι θετικό για τον κόσμο που πέρα από το ότι θα έχει πλέον επιλογές για το ταξίδι του, δεν θα χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα υπάρχουν πάντα, για παράδειγμα, 20-30 θέσεις διαθέσιμες σε κάθε πτήση».

Όπως σημειώνει ο κ. Κασαπίδης, έχουν ήδη γίνει κάποιες κρατήσεις για τις πτήσεις της Sky Express, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει γίνει κάποια καμπάνια ούτε από την εταιρεία, ούτε από τους τοπικούς φορείς, όπως άλλωστε τους έχει ζητηθεί από εκπροσώπους της αεροπορικής.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις της TUS Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα οι οποίες ξεκινούν από τέλη Μαρτίου και θα γίνονται κάθε Τρίτη και Κυριακή, έχουν ήδη γίνει αρκετές κρατήσεις και υπάρχει ενδιαφέρον, ειδικά για το καλοκαίρι.

Κική Ηπειρώτου

1 Σχόλιο

  • Δημοτης
    Posted 23 Φεβρουαρίου 2018 18:28 0Likes

    Μακαρι να πεσουν λιγο οι τιμες στα εισητηρια εκτος αν συννενοηθουν κατω απο το τραπεζι και δεν γινει τιποτε.Θα δειξει παντως ??

Αφήστε ένα σχόλιο