«Θα παραδοθεί ημιτελής ο κάθετος άξονας του Έβρου»

 Γραπτή ερώτηση – καταγγελία Δημοσχάκη για την παράδοση του δρόμου, με τμήματα που δεν θα υποστούν καμία μεταβολή

 «Το γεγονός της μη ολοκλήρωσης του συνόλου του Καθέτου, θα μετακυλήσει την αποκλειστική ευθύνη για την συντήρηση του δικτύου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη αποκαλύπτει η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης χθες στη Βουλή. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, η Εγνατία Οδός, ως επιβλέπουσα αρχή του έργου, δηλώνει ότι ο δρόμος που θα παραδοθεί θα περιλαμβάνει κυρίως την κατασκευή των παρακάμψεων των οικισμών και όχι το σύνολο του Καθέτου Άξονα Αρδανίου – Μάνδρας, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει, να οδηγούμαστε σε μια αποσπασματική αντιμετώπιση του έργου.

Στην αιτιολόγηση της για την μη ολοκλήρωση του συνόλου του έργου, η εταιρεία Εγνατία Οδός αναφέρει ότι, ενώ στις τεχνικές περιγραφές προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί όλος ο Κάθετος Άξονας, στον προϋπολογισμό δεν συμπεριλήφθησαν εξαρχής οι απαιτούμενες ποσότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσχάκη, συνέπεια όλων αυτών θα είναι η παράδοση ενός άξονα ημιτελούς, αναντίστοιχου με τις απαιτούμενες προδιαγραφές που τίθενται από την ίδια την εργολαβία. Θα υπάρχουν δηλαδή τμήματα του Καθέτου Άξονα, που δεν θα υποστούν καμία μεταβολή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των διερχομένων αλλά και την ποιότητα της μετακίνησης στο σύνολό του βασικού οδικού άξονα, που συνδέει την Ελλάδα με την Βουλγαρία και την Τουρκία.

«Η μετακίνηση τουριστών, εμπορευμάτων κι επισκεπτών θα εξακολουθήσει σε πολλά σημεία του κάθετου άξονα να είναι δυσχερής και να μην θυμίζει σε τίποτα εικόνα ευρωπαϊκού οδικού δικτύου» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτηση προς τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Επίσης, εκτιμά ο βουλευτής, ότι το γεγονός της μη ολοκλήρωσης του συνόλου του Καθέτου, θα μετακυλήσει την αποκλειστική ευθύνη για την συντήρηση του δικτύου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού θα κληθεί να αποκαταστήσει τμήματα της οδού. «Ειδικά μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Νομό κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να αποκαταστήσει μεγάλα τμήματα του συγκεκριμένου τμήματος. Το κόστος της επισκευής των υπολειπόμενων τμημάτων είναι αρκετά μεγάλο και ξεπερνά τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», υπογραμμίζεται στην ερώτηση.

Τέλος, ο βουλευτής ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν βρίσκεται στα σχέδιά του η σύνταξη νέας μελέτης για την ολοκλήρωση του τμήματος Αρδανίου – Μάνδρας και αν προτίθεται το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει την υπάρχουσα εργολαβία με το επιπλέον ποσό που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το έργο.

Επίσης,  αν προτίθεται ο Υπουργός να προβεί στην χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να προχωρήσει εκείνη στην αποκατάσταση του υπολειπόμενου οδικού δικτύου.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr