«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, φροντίστε να κάνετε πράξεις τα λόγια σας»

Παρέμβαση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για ένα ακόμη χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του σφαγείου των Φερών που δεν τηρήθηκε – “Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να μάθουν ότι όταν δίνεις δημόσια υποσχέσεις με ημερομηνίες και δεν κρατάς τον λόγο σου είσαι ψεύτης και ασεβής”

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

Την αγανάκτησή τους για υποσχέσεις που έμειναν ξανά στα λόγια και για ένα ακόμη χρονοδιάγραμμα που δεν τηρήθηκε, εκφράζουν τα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, σχετικά με το θέμα κατασκευής δημοτικού σφαγείου στις Φέρες. Η τελευταία δέσμευση της δημοτικής αρχής έκανε λόγο για δημοπράτηση του έργου στα τέλη Νοέμβρη κι έτσι, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει πια ούτε εμπιστοσύνη, αλλά ούτε και άλλη υπομονή.

Το θέμα της κατασκευής δημοτικού σφαγείου στην περιοχή των Φερών ήταν μία από τις βασικές, αρχικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, από την πρώτη της ακόμη θητεία. Στη διαδρομή αυτή, υπήρξαν πολλά εμπόδια, καθυστερήσεις, δυσκολίες και διαρκής αλλαγή στα χρονοδιαγράμματα σχετικά με την πολυπόθητη δημοπράτηση. Τους τελευταίους μήνες, οι σχέσεις μεταξύ μελών του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου με τη δημοτική αρχή δοκιμάζονται έντονα, αφού η αγανάκτηση για τις διαρκείς καθυστερήσεις έχει χτυπήσει ‘κόκκινο’. Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύλλογος, τις τελευταίες εβδομάδες, κοινοποίησε μία σειρά από αποσπάσματα παλαιότερων δηλώσεων του κ. Λαμπάκη, στα οποία αναφέρονταν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη δημοπράτηση του έργου.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στις 9/11/2018, «ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης στις 13/11/2018 και θα απαιτηθεί διάστημα 15 ημερών για να προσαρμοστούν από τους μηχανικούς της Τεχνικής μας Υπηρεσίας στην υφιστάμενη μελέτη, προκειμένου μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός να προκηρυχτεί το έργο με ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του ανάδοχου εργολάβου που θα κατασκευάσει το Σφαγείο Φερών. Η καθυστέρηση των ολίγων ημερών οφείλεται στο γεγονός ότι το Σφαγείο Φερών είναι το πρώτο έργο που γίνεται στην Ελλάδα βάσει των πρότυπων τευχών δημοπράτησης του Ν4412/16, όπως δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ στις αρχές Αυγούστου 2018».

Έτσι, κι ενώ έχουμε πλέον αρχές Δεκέμβρη, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με νέα παρέμβασή του, υπογραμμίζει τα παρακάτω:

«Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να μάθουν ότι όταν δίνεις δημόσια υποσχέσεις με ημερομηνίες και δεν κρατάς τον λόγο σου είσαι ψεύτης και ασεβής.  Και άντε να γίνει μια φορά να το δικαιολογήσουμε, αλλά πλέον έχει γίνει συνήθεια μια κακή συνήθεια που δεν έχει τέλος! Το θέμα πλέον δεν είναι το σφαγείο, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης ενός ολόκληρου κλάδου και μιας καθαρά αγροτικής περιοχής. Έχουμε κουραστεί και μπουχτίσει από της υποσχέσεις της δημοτικής Αρχής για το θέμα του σφαγείου και το λιγότερο και τιμιότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να ζητήσουν συγνώμη από τον αγροτικό, εμπορικό, παραγωγικό και καταναλωτικό κόσμο. Η εμπιστοσύνη μας προς τα πρόσωπα σας έχει χαθεί, όπως επίσης και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί,για αυτόν τον λόγο φροντίστε να κάνετε πράξεις τα λόγια σας !!»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο