Η κρίσιμη μάχη για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς

Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες για τον β΄ γύρο της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης της ηγεσίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Στην κάλπη θα συναντηθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού οι δύο τους ήταν αυτοί που κυριάρχησαν την περασμένη Κυριακή. Ζητούμενο και πάλι η συμμετοχή πολιτών, ενώ να θυμίσουμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Η αρμόδια επιτροπή Έβρου για την εκλογική διαδικασία δηλώνει καθόλα έτοιμη. Ίδια παραμένουν τα εκλογικά κέντρα, στα οποία μπορούν να προσέλθουν για να ψηφίσουν, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, μόνον όσοι ψήφισαν και στον πρώτο γύρο, την προηγούμενη Κυριακή. Κάλεσμα συμμετοχής στον τελικό γύρο, μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, απηύθυνε μέσω της ΕΡΤ Ορεστιάδας ο υπεύθυνος Έβρου της επιτροπής Αλιβιζάτου, Απόστολος Φωτιάδης.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκινάει από τη θέση ισχύος που της δίνει το 41.3% του πρώτου γύρου. Στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά στέκεται ο Γιάννης Ραγκούσης, αφού μετά τη συνάντηση των δύο νωρίτερα την Παρασκευή, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου, στο ερώτημα εάν θα στηρίξει κάποιον από τους δύο υποψηφίους απάντησε διπλωματικά, λέγοντας πως θέλει να παίξει έναν ρόλο εγγυητή, αναφερόμενος όμως στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά, χαρακτήρισε θετικό τον ρόλο της για την εξέλιξη του εγχειρήματος και συμπλήρωσε με νόημα: «Την γνωρίζω, έχουμε συνεργαστεί». Για τον κ. Ανδρουλάκη ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ δεν έκανε καμία ονομαστική αναφορά.

Την προτίμηση της προς την Φώφη Γεννηματά έδειξε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε την Πέμπτη. Άλλωστε, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν ο πρώτος που αποφάσισε να συστρατευτεί μαζί της στην δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού πόλου. Γεννηματά έδειξαν και οι άλλες δυνάμεις που συσπειρώθηκαν γύρω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή η ΕΔΕΜ του Απόστολου Πόντα και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία. Στον αντίποδα, μετά τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο γραμματέας του Ποταμιού Παντελής Αβραμίδης, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Καρκατσούλης και η πολιτική κίνηση «Μπροστά» (κατά πλειοψηφία) που μετέχει στο Ποτάμι δημοσιοποίησαν ότι στέκονται στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη. Στο μεταξύ, σε συνάντηση που είχε με τον ευρωβουλευτή στο δημαρχείο της Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης απέφυγε να πάρει θέση για τη στάση του, ωστόσο απηύθυνε έκκληση εκ νέου αυξημένης συμμετοχής στις κάλπες και συμφώνησε με τον κ. Ανδρουλάκη ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, πολυτασικό κόμμα με ενιαία έκφραση εντός και εκτός Βουλής. Αργά το βράδυ η Επιτροπή Αλιβιζάτου -λόγω της πολύνεκρης θεομηνίας στη Δυτική Αττική- αποφάσισε τη ματαίωση της τηλεμαχίας μεταξύ Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκη που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή.
Απέρριψε όμως το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη να αναβληθεί ο β΄ γύρος εξαιτίας του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα, καθώς και το αίτημα να γίνει το ντιμπέιτ Σάββατο, επειδή διαφώνησε η πλευρά της κ. Γεννηματά, που ανακοίνωσε ότι αναβάλλει όλες τις προεκλογικές της δραστηριότητες.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του