Η ιστορία 90 χρόνων του ΜΓΣ Εθνικού σε ένα λεύκωμα ντοκουμέντο

Η ιστορία του ΜΓΣ Εθνικού, που είναι συνυφασμένη με την ιστορική πορεία της Αλεξανδρούπολης, αποτυπώνεται τώρα και σε έντυπη μορφή … Με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων ιστορίας και συνεχούς προσφοράς στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία του τόπου, εκδόθηκε λεύκωμα της «90χρονης ιστορίας του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης».

Η εκδήλωση παρουσίασής του πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Νομαρχείο παρουσία πλήθος κόσμου, αρχών και φορέων του τόπου.

Πρόκειται για ένα λεύκωμα – ντοκουμέντο άνω των 400 σελίδων, που ξυπνά μνήμες, συγκινεί και αποτελεί κειμήλιο για κάθε σπίτι Αλεξανδρουπολίτη, αφού έχει αναφορά σε ονόματα εκατοντάδων ανθρώπων που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, σαν αθλητές παράγοντες, προπονητές, φίλαθλοι, ήταν (και είναι) συμμέτοχοι στην ένδοξη πορεία του ιστορικού συλλόγου.

Ένα λεύκωμα που καταγραφεί της διαδρομή του ΜΓΣ Εθνικού από καταβολής του, μέχρι κι σήμερα. Η έκδοση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις blueowl και διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης – Φ. Σκαρλακίδου, συγκεντρώνει πλήθος φωτογραφιών και κειμένων από όλη την πορεία του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου «Εθνικός» και των ανθρώπων του.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που συνέβαλαν στην έκδοση του λευκώματος δίνοντας υλικό ή άλλα πολύτιμα αρχεία, τρεις είναι όμως οι άνθρωποι που δούλεψαν χρόνια και σκληρά για αυτό. Η εκδότρια κα Φωτεινή Σκαρλακίδου, που το επιμελήθηκε, ο πρώην πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Μανώλης Βουκουρεσλής και ο Δοξάκης Κομήτης. Ο τελευταίος μάλιστα, που έχει προσφέρει από διάφορες θέσεις στον σύλλογο, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα από την Αμερική όπου και βρίσκεται για επαγγελματικές υποχρεώσεις, το οποίο και συγκίνησε.

Στους χαιρετισμούς τους, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Ανθιμος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης, και ο βουλευτής κ. Ρίζος, έκαναν λόγο για μια σημαντική προσπάθεια διάσωσης σημαντικού μέρους ης ιστορίας της πόλης μας και επαίνεσαν τους ανθρώπους του Εθνικού για τις χρόνιες προσπάθειες δηλώνοντας την στήριξή τους στον σύλλογο. Ο πρόεδρος του Εθνικού κος Μεσινέζης, ευχαρίστησε όλους για την παραγωγή του λευκώματος και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση και άλλων δράσεων που θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του Εθνικού.

Γιώργος Πανταζίδης

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο