Η αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών έφερε συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Έβρου

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν η Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου λόγω αύξησης της στάθμης των υδάτων των ποταμών Έβρου – Άρδα – Ερυθροποτάμου, από μεγάλες ποσότητες νερού που εισέρχονται από την Τουρκία (Εργίνης) και τη Βουλγαρία (Τούντζας), καθώς η στάθμη των υδάτων στα σημεία μέτρησης Πυθίου και Πετάλου παραμένει πάνω από τα όρια επιφυλακής, αλλά κάτω από τα όρια συναγερμού.

Εντωμεταξύ με επείγον έγγραφό της η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια ενημερώνει ότι «κατόπιν νεότερης μετεωρολογικής πρόγνωσης του Εθνικού Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, αναμένεται τις μεσημβρινές ώρες της 8ης Μαρτίου, σημαντική αύξηση της στάθμης των υδάτων σε ολόκληρη τη λεκάνη απορροής του ποταμού Τούντζα και στα κάτω τμήματα της λεκάνης του Έβρου». Για τον λόγο αυτό συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να εκτιμηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων, που τυχόν προκύψουν.

Προτεραιότητα αποτελεί ο συνεχής και λεπτομερής έλεγχος όλων των αναχωμάτων των ποταμών Έβρου, Άρδα, Ερυθροποτάμου. Επιπλέον, παραμένει σε ισχύ το από 5-3-2018 έγγραφο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Έβρου με το οποίο εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, στους αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και σε όσους δραστηριοποιούνται στις παραποτάμιες περιοχές, να αποφεύγουν τις εκεί μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Έβρου συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αλέξιος Αναστασίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καβαρατζής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Κωνσνταντίνος Κούκουρας, η Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Ελένη Δερμενοπούλου, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Γεώργιος Καρτάλης, εκπρόσωποι του στρατού, της Διεύθυνσης Δασών, του ΟΣΕ, και υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

Από αριστερά, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, Δημήτριος Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Αλέξιος Αναστασίου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης
Από αριστερά, Χρήστος Παπαποστόλου, υπάλληλος του Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς, , Κωνσταντίνος Χουβαρδάς,
Μέλη του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Έβρου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του