Η «Αριάδνη» έφυγε ο «Βίκτωρ» ήρθε

Ορμητική επιστροφή του χιονιά στον Έβρο. Το έστρωσε για τα καλά σε όλο το νομό, «αντιστάθηκε» η Αλεξανδρούπολη.

Για νέες χιονοπτώσεις σε όλο το νομό, την Τετάρτη και την Πέμπτη, κάνει λόγο η ΕΜΥ

Επέστρεψε ο χιονιάς στον Έβρο, από τα ξημερώματα της Δευτέρας, με πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές και δυσκολίες στις μετακινήσεις. Μοναδική εξαίρεση η Αλεξανδρούπολη, όπου, πάντως, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να χιονίσει την Τετάρτη και ιδιαίτερα την Πέμπτη.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, για την ώρα, δεν φαίνεται να έχει τη σφοδρότητα της Αριάδνης, αφού συνοδεύεται από αρκετά υψηλότερες θερμοκρασίες και συνδυασμό χιονιού και βροχής. Ο συνδυασμός αυτός βεβαίως, προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αφού οι δρόμοι είναι ήδη «ταλαιπωρημένοι» από το χιόνι, το αλάτι και τον παγετό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, σε αρκετές περιοχές σε κεντρικό και βόρειο Έβρο, η άσφαλτος έχει διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό και έχουν ανοίξει μεγάλες λακκούβες που αποτελούν παγίδα για τα διερχόμενα οχήματα. Εξαιτίας αυτών, δεκάδες είναι τα περιστατικά οδηγών που έπαθαν λάστιχο, πολλοί, μάλιστα, αναγκάστηκαν να καλέσουν και την οδική βοήθεια.

Κλειστά έμειναν χθες τα σχολεία στο δήμο Σουφλίου και στα δημοτικά διαμερίσματα Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου και Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, αφού το χιόνι που έπεφτε από νωρίς το πρωί κατέστησε δύσκολη την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία.

60.000 ευρώ ζημιές στη Σαμοθράκη

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θανάση Βίτσα και με μια πρώτη εκτίμηση στην ΕΡΤ, οι ζημιές ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ και εντοπίζονται κυρίως στο αρδευτικό δίκτυο, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και σε δημοτικά κτίρια.  Πάντως, ήδη,  με απόφασή του στις 13 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 40.000 ευρώ για το νησί.

 Οι επόμενες μέρες

Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται βροχοπτώσεις σε όλο τον Έβρο και θερμοκρασίες 3-4 ως και 6-7 βαθμούς κελσίου. Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές προβλέπεται χιονόνερο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ την Πέμπτη προβλέπονται χιόνια σε όλο τον Έβρο, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξανδρούπολης. Από την Παρασκευή δεν υπάρχει πρόβλεψη για χιόνια ή βροχές, ωστόσο οι θερμοκρασίες που προβλέπεται να επικρατήσουν ειδικά στο βόρειο Έβρο… κόβουν την ανάσα. Στην Ορεστιάδα, για παράδειγμα, το ξημέρωμα του Σαββάτου αναμένεται ο υδράργυρος να πέσει και 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ στην Αλεξανδρούπολη γύρω στους -10. Μικρή «βελτίωση» από την Κυριακή, που θα ανέβει στους 1-2 το μεσημέρι και το βράδυ στους -3 με -5

Εικόνα από το κέντρο του Τυχερού χθες το μεσημέρι (φωτο Σπ.Δέδογλου) 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο