Η “Αποστολή” στηρίζει 1.800 οικογένειες στη Θράκη

Πολύπλευρη εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας υλοποίησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης για το μήνα Δεκέμβριο και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι καθώς και δώρα σε 800 μαθητές ακριτικών σχολείων του Έβρου.

Πολύπλευρη εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας υλοποίησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις και τις τοπικές αρχές.

Κλιμάκιο του Οργανισμού με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ταξίδεψε, με την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines, στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Ξάνθη και στη Κομοτηνή, για να προσφέρει σε 1.800 οικογένειες (με 4.135 μέλη) είδη πρώτης ανάγκης για το μήνα Δεκεμβρίο και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι καθώς και δώρα σε 800 μαθητές ακριτικών σχολείων του Έβρου. Παράλληλα, στην περιοχή, συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive.
31 τόνοι και 540 κιλά τροφίμων σε δέματα αγάπης προσφέρθηκαν σε :

  • 914 οικογένειες με 1984 μέλη στην Ξάνθη
  • 471 οικογένειες με 1276 μέλη στη Κομοτηνή
  • 235 οικογένειες με 586 μέλη στην Αλεξανδρούπολή
  • 86 οικογένειες με 164 μέλη στο Διδυμότειχο
  • 94 οικογένειες με 125 μέλη στην Ορεστιάδα

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ.κ. Δαμασκηνό προσέφεραν δώρα σε μαθητές ενώ επισκέφθηκαν και μειονοτικά σχολεία στο Μέγα Δέρειο και τη Ρούσα. Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου ευχαριστησε τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» «γιατί δεν ξεχνούν», όπως είπε, «την ακριτική Ελλάδα και με συνέπεια στηρίζουν τις αναγκες των κατοίκων μιας περιοχής που αποτελεί το σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών, το σύνορο της Δύσης με την Ανατολή. Σε μια περίοδο, πρόσθεσε, που ολόκληρη η Ελλάδα βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, οι ακρίτες της Θράκης δεν αισθανόμαστε μόνοι, γιατί η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας μας, αφουγκραζεται τις αγωνίες μας και αποτελεί βασικό μας στήριγμα».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου να στηρίξει την ξεχασμένη, όπως είπε, Ελλάδα και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε για ακόμη μία φορά την εθνική μας συνοχή και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση οιουδήποτε κοινωνικού προβλήματος. Θα συνεχίσουμε γιατί αυτή η προσπάθεια έχει ευθύνη, συνέπεια και προπαντός αγάπη.

Η «Αποστολή» δίνει τον καθημερινό της αγώνα να σταθεί στην οικογένεια που έχει ανάγκη σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδας μας. Έρχονται Χριστούγεννα και το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου είναι απλό και καθαρό. Οι ακρίτες της Θράκης δεν είναι μόνοι τους, ούτε είμαστε μόνοι μας, έχουμε ο ένας τον άλλο, μηδενίζοντας αποστάσεις. Η συνέχιση της παρουσίας τους σε κάθε ακριτικό χωριό είναι για εμάς κίνητρο, υποχρέωση, χαρά, καθήκον».

Στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της «Αποστολής» πραγματοποίησε δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το πολυδιάστατο έργο του «Καρέλλειου» προς τα άτομα με άνοια

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του