«Η Αλεξανδρούπολη στις μεγάλες δυνάμεις του πινγκ πονγκ»

Με άριστα πέρασε η περιοχή μας το τεστ διοργάνωσης του 1ου πανελλήνιου αναπτυξιακού τουρνουά παρουσία 208 αθλητών/τριων.

Το δοκίμασε και πέτυχε! Επιχείρησε το κάτι παραπάνω στις διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης και άφησε θαυμάσια δείγματα γραφής! Η Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά της κι εμφάνισε εικόνα, που τίμησε απόλυτα τις νεαρές ηλικίες και πρόβαλλε όμορφα το άθλημα. Με 208 αθλητές και αθλήτριες (σ.σ. τρεις οι απουσίες της τελευταίας στιγμής), εξαιρετική οργάνωση και καλές αγωνιστικές συνθήκες το 10ο φετινό όπεν της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» μετατράπηκε σε γιορτή και δημιούργησε κατευθείαν την αίσθηση ότι οι Εβρίτες μπορούν να επαναλάβουν και να καθιερώσουν αυτή την αθλητική εκδήλωση. Τους αγώνες διοργάνωσαν η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τα σωματεία του Εθνικού και του Φάρου Αλεξανδρούπολης.

Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών προήλθε από δεκάδες σωματεία και πόλεις από διάφορα σημεία της χώρας. Πέρα από την Αλεξανδρούπολη και την κοντινή Ορεστιάδα (η ωραιότερη εικόνα τα πολλά μικρά παιδιά από τα δύο τοπικά σωματεία και τον Γ.Σ. Φιλία), ήταν γενικά η Βόρεια Ελλάδα, που έδωσε έντονο «παρών» στους αγώνες, αλλά την ίδια ώρα καταγράφηκαν αγωνιστικές παρουσίες από την Αττική, την Πελοπόννησο, τα Χανιά και τη Χίο.

 «η Αλεξανδρούπολη στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος»

Νωρίς το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου έγινε η προγραμματισμένη τελετή έναρξης. Εκεί έβγαλε σύντομο λόγο ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και κήρυξε την έναρξη των αγώνων. Αφού καλωσόρισε αθλητές, προπονητές και συνοδούς και ευχαρίστησε τον δήμο και όλους τους συντελεστές στο οργανωτικό κομμάτι των αγώνων, τόνισε: «Καλωσορίζουμε κι εμείς με τη σειρά μας την Αλεξανδρούπολη στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Μετά από πολύχρονη συστηματική προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο άθλημα, έφτασε και η Αλεξανδρούπολη να συγκαταλέγεται επιτέλους στις δυνάμεις του αθλήματος. Διαθέτει δύο σωματεία, τα οποία είναι πολύ καλά οργανωμένα και στελεχωμένα και η συνεργασία τους έχει αποδώσει καρπούς. Συγχαίρω την Αλεξανδρούπολη για το πρώτο τουρνουά της κι εύχομαι να το καθιερώσει. Εύχομαι επίσης καλή συνέχεια με δύναμη και κουράγιο γιατί οι συνθήκες γενικά για τον αθλητισμό δεν είναι οι ιδανικότερες. Η ανέχεια και η φτώχεια όμως, φέρνει φιλότιμο και αυτό είναι χαρακτηριστικό του λαού μας».

Ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας επέστρεψε πρόσφατα από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Κορέας και είχε μαζί του αναμνηστικά με αφορμή το 1ο όπεν της Αλεξανδρούπολης. Στον δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Λαμπάκη δώρισε μία απομίμηση της δάδας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «σε ένδειξη αναγνώρισης της υποστήριξης του δήμου στον Μ.Γ.Σ. Εθνικό, τον Α.Σ. Φάρο και γενικά στην επιτραπέζια αντισφαίριση». Επίσης, στους δύο προπονητές των σωματείων Άγγελο Τζίμα και Ανδρέα Νικολακάκη χάρισε από ένα ακόμα δώρο «για να δείξω ότι είμαι δίπλα τους και σέβομαι την προσπάθειά τους». Έδωσε απομίμηση της δάδας στον Ανδρέα και μία μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στον Άγγελο.

Γ.Π.

φωτος: Γ. Τσικάκη

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο