Η Αλεξανδρούπολη μέσα από τα μάτια των προσφυγόπουλων

Το πρότζεκτ «Περιήγηση στην πόλη – η Αλεξανδρούπολη μέσα από τα μάτια των παιδιών της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Άρσις Έλλη» πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017 σε τρεις συναντήσεις.

Στην πρώτη συνάντηση οι μικροί και μεγαλύτεροι ωφελούμενοι της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Άρσις «Έλλη» στην Αλεξανδρούπολη, είχαν την ευκαιρία, κάνοντας μια μεγάλη βόλτα και τη χρήση αρχειακού υλικού, να γνωρίσουν σημεία της πόλης, να επισκεφτούν μνημεία και να εξοικειωθούν με την τοπική ιστορία και κουλτούρα.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης όπου οι ωφελούμενοι του ξενώνα ζωγράφισαν σημεία της Αλεξανδρούπολης και παράλληλα σε ομάδες σχεδίασαν τη «δική» τους πόλη βάσει των προσωπικών τους βιωμάτων και εμπειριών που στο τέλος παρουσίασαν.

Στην τελική δράση οι ωφελούμενοι έγιναν οι ίδιοι “ξεναγοί” και οδήγησαν την ομάδα τους στο αγαπημένο τους σημείο στην Αλεξανδρούπολη.

Η περιήγηση, το φωτογραφικό υλικό και οι ζωγραφιές έχουν αποτυπωθεί και εμφανίζονται πάνω σε έναν διαδραστικό χάρτη. Ο χάρτης θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με φωτογραφίες και ζωγραφιές και από άλλα σημεία της πόλης.
Σχεδιασμός-υλοποίηση προγράμματος:
Γιάννης Κουκμάς, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος-Museum Coordinator ΕΜΘ
Υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος από τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Άρσις «Έλλη»:
Δώρα Παπαδοπούλου, Συντονίστρια
Βάνα Πέππα, Διοικητικός

Ο διαδραστικός χάρτης που δημιούργησαν τα παιδιά με τα αγαπημένα τους σημεία στην Αλεξανδρούπολη

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο