Η Αλεξανδρούπολη εκπαιδεύει τους πιλότους του μέλλοντος

Της Κικής  Ηπειρώτου

Τους πιλότους του μέλλοντος εκπαιδεύει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο πλέον θα εξυπηρετούνται τρεις σχολές εκπαίδευσης, δύο από Θεσσαλονίκη και μία από Καβάλα. Η παρουσία τους έχει οδηγήσει τους τελευταίους μήνες σε κατακόρυφη αύξηση στην εμπορική κίνηση του «Δημόκριτου», ενώ, τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες, επίκειται και ενθαρρυντική αύξηση της επιβατικής κίνησης με τις νέες πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Όπως επισημαίνει ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, η επιλογή του αεροδρομίου μας για τη λειτουργία των σχολών οφείλεται αρχικά στο γεγονός ότι οι υπεύθυνοι βρήκαν στον «Δημόκριτο» πρόθυμο και εξυπηρετικό προσωπικό και μία πολύ καλή επιχειρησιακή υποδομή και οργάνωση. Άλλωστε, όπως τονίζει ο αερολιμενάρχης, η εκπαίδευση πιλότων είναι ένας πολύ δυναμικός τομέας, αφού στα επόμενα 5 χρόνια, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να υπάρχει ζήτηση για περίπου 1 εκατομμύριο πιλότους! Πλέον και η Αλεξανδρούπολη, θα έχει ένα σημαντικό μερίδιο στην εκπαίδευση πολλών εξ αυτών.

Παράλληλα, ειδικά για τις δυο σχολές που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, μετά την εγκατάσταση της Fraport, το κόστος για την λειτουργία τους εκεί έγινε δυσβάσταχτο. Πέρα από αυτό, το «Μακεδονία», λόγω της πολύ μεγάλης επιβατικής του κίνησης, δημιουργούσε προβλήματα και περιορισμούς στα προγράμματα της εκπαίδευσης.

Έτσι, επιλέχθηκε το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα, το 2017, η εμπορική του κίνηση, να παρουσιάζει αύξηση πάνω από 60%, ενώ για το 2018, μέχρι στιγμής, παρουσιάζει περαιτέρω αύξηση της τάξης του 20% και κατατάσσεται έτσι μεταξύ των 7 κορυφαίων αεροδρομίων της χώρας.

Νέες πτήσεις

Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση, τα πράγματα είναι πιο συγκρατημένα. Πλέον, όπως είναι γνωστό, στο δρομολόγιο για Αθήνα, υπάρχουν δύο εταιρείας που δραστηριοποιούνται στον «Δημόκριτο». Έτσι, οι επιβάτες έχουν περισσότερες επιλογές, τόσο στις ώρες αναχώρησης όσο  και στις τιμές των εισιτηρίων.

Από τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν και πάλι  οι πτήσεις της TUS για Λάρνακα, ενώ για τον Αύγουστο έχει προγραμματιστεί, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, η σύνδεση με το Παρίσι.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαντανίδη, θα πραγματοποιηθούν 2 πτήσεις στις 7 και μία πτήση στις 8 του μήνα. Στις 21 και 22 θα ξεκινήσουν και οι αναχωρήσεις, δηλαδή, οι πτήσεις από την Αλεξανδρούπολη για το Παρίσι.

Αυτό που σταθερά και σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει ο αερολιμενάρχης είναι ότι το αεροδρόμιο έχει την υποδομή για να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερο όγκο δρομολόγιων, τόσο σε εμπορικό, όσο και σε επιβατικό επίπεδο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο