Εύα Καϊλή: «Εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τη δεξιά και την ακροδεξιά»

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε το Σάββατο η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και εκ νέου υποψήφια Εύα Καϊλή. Η κα Καϊλή είχε συναντήσεις με στελέχη του κόμματος, ενόψει των εκλογών του Μάϊου, ενώ σε δηλώσεις της μίλησε με θερμά λόγια για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ Κωστή Σιμιτσή και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, του οποίου το εκλογικό κέντρο επισκέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Παράλληλα, παρέστη και στο Συνέδριο Φαρμακοεπιδημιολογίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, διαπίστωσε πως υπάρχει «μία μεγάλη συσπείρωση και ανάγκη στον κόσμο να μιλήσει για το μέλλον του και για όσα μπορούμε να καταφέρουμε.. για μία καλύτερη Ευρώπη, με ένα δίκτυ προστασίας για τους πολίτες».

Μιλώντας για την Αλεξανδρούπολη, έκανε λόγο για μία ανοικτή πόλη, με τη θάλασσα και το λιμάνι της, έναν πλούτο που μέσα και από τον τουρισμό, μπορεί να φέρει κόσμο και ευκαιρίες στην περιοχή, ώστε οι νέοι να μην φεύγουν πια, αλλά να εργάζονται από εδώ για όλη την Ευρώπη.
«Σε μία ψηφιακή εποχή, μπορεί κανείς, αν ταξιδέψει από εδώ στις Βρυξέλλες, να μιλάει στο τηλέφωνο σαν να είναι στο σπίτι του, να έχει πρόσβαση στις ιστοσελίδες, να πουλήσει προϊόντα από τη Θράκη και να απευθυνθεί σε όλη την Ευρώπη.. Οι ευκαιρίες είναι εδώ, χρήματαέχουνδεσμευτεί για τη χώρα μας και πρέπει να ψηφίσουμε σωστά… Είδα τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Σιμιτσή στις Βρυξέλλες και συζητήσαμε και για τα εργαλεία που προσφέρονται από την Ευρώπη. Είναι προετοιμασμένος, με συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να δεσμεύσουμε χρήματα για την Ελλάδα και να μη χαθούν».

Η κα Καϊλή στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης με την κα Βασιλειάδου, την κα Ποϊραζίδου και την κα Σοφία Κοσμίδου

Για τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, το εκλογικό κέντρο του οποίου επισκέφθηκε στη συνέχεια, η κα Καϊλή είπε πως «είναι ένας νέος άνθρωπος, που κάνει μία προσπάθεια, προκειμένου να φέρουμε όσα αξίζουν στον τόπο μας και όσα είναι διαθέσιμα από την Ευρώπη, αλλά όσα πρέπει να κάνουμε κι εμείς, ώστε να σχεδιάσουμε σωστά και να τα φέρουμε κοντά μας».

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «εναγκαλισμό με τη δεξιά και την ακροδεξιά», τόσο με φόντο την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών,  όσο και στα τέλη του 2014, όταν με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, συνεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή.

«Βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάζει από υποστηρικτές τρομοκρατών μέχρι διαπλεκόμενους, που οι ίδιοι κατήγγειλαν, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ναι μεν καταγγέλλουν, αλλά όταν είναι στελέχη τα οποία θα προσκυνήσουν την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνουν τις ευθύνες στο ΚΙΝΑΛ, αλλά παίρνουν τα στελέχη του…  Κάθε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να το παίξει προοδευτικός, σκαλώνει στην στήριξη του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μαδούρο, στις ολοκληρωτικές λογικές, όταν επιτρέπει να βασίζεται σε μία πλειοψηφία από βουλευτές άλλων ιδεολογικών καταβολών, προκειμένου να δώσει την ονομασία της Μακεδονίας… Δεν έχει ταυτότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας ιδεολογικός αχταρμάς και ανταλλάσσει τα πάντα για την εξουσία. Χαίρομαι που έμειναν στο χώρο μας στελέχη που πραγματικά προσφέρουν και δεν παρέδωσαν την  ιδεολογική τους ταυτότητα για μία θέση. Δεν θα ξεχαστεί αυτό, θέλω να πιστεύω. Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι που μας εμπιστεύτηκαν, θα καταλάβουν ότι έχουν μείνει στελέχη που έχουν αρχές, ότι, αν μη τι άλλο, υπάρχει ένα ηθικό πλαίσιο».

Κ.Η.

Η κα Καϊλή με τον Ορέστη Χατζόπουλο και τον Δημοσθένη Φωτιάδη

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του