Ευχάριστα νέα για το αστυνομικό τμήμα Τυχερού

Δεν καταργείται τελικά, αλλά ενισχύεται, μετά από απόφαση του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Το εύλογο αίτημα των κατοίκων βρήκε ευήκοα ώτα στην Αθήνα.

Τις αντιδράσεις, τα ψηφίσματα και τα επιχειρήματα φορέων και κατοίκων του δήμου Σουφλίου και ειδικότερα του Τυχερού έλαβε τελικά υπόψη του το υπουργείο προστασίας του πολίτη, αποφασίζοντας να μην προχωρήσει, τελικώς, στην κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά,  τα λογικά και ισχυρά επιχειρήματα των κατοίκων της περιοχής, τα οποία μεταφέρθηκαν από τους βουλευτές του Έβρου προς το υπουργείο, έφεραν  το θετικό αυτό αποτέλεσμα. Μάλιστα, όπως είπε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αποφάσισε να διατηρήσει και το αστυνομικό τμήμα του Πυθίου. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το αστυνομικό τμήμα του Τυχερού, θα ενισχυθεί με την ενσωμάτωση σε αυτό και του τμήματος συνοριακής φύλαξης Τυχερού.

Η αρχική πρόταση για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών όλης της χώρας περιλάμβανε την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Τυχερού και Πυθίου. Η είδηση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και έκδοσης ψηφισμάτων και ανακοινώσεων, στα οποία τονίζονταν οι πραγματικοί λόγοι που καθιστούν τη διατήρηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών ως αναγκαιότητα. Σημειώνεται πως συνολικά, στο αρχικό σχέδιο, προβλέπονταν η κατάργηση συνολικά έξι τμημάτων στον Έβρο.

 Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο