Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία στη Σαμοθράκη

Ο δήμος Σαμοθράκης σε συνεργασία με την Εταιρεία της Φιλοσοφίας και Φαινομενολογίας στο Τύμπινγκεν διοργανώνουν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σαμοθράκης στη Χώρα του νησιού, Διεθνές Συμπόσιο »Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία Ελληνική Μυθολογία και η μυστηριακή τους φύση» με εισήγηση του κ. Ντίτμαρ Κωχ καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν,με τίτλο Ταξίδι και Μύηση η σκηνή της Αρχής στο διδακτικό ποίημα του Παρμενίδη.
Γ.Π.

Ξανά μανά

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μία ακόμη αντιπαράθεση με τους δανειστές της, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα αρνηθούν να απελευθερώσουν περαιτέρω χρήματα, γράφει ο Guardian. «Η Αθήνα έχει εκνευρίσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη εφαρμόζοντας μόνο 2 από τις 15 μεταρρυθμίσεις που ήταν όροι για το πακέτο διάσωσης της περασμένης χρονιάς», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, κάνοντας αναφορά στο δημοσίευμα της Handelsblatt. Αξιωματούχοι της ΕΕ που μίλησαν στη γερμανική εφημερίδα ανέφεραν ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, προκαλώντας εκνευρισμό στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
Κ.Η.

Τα βλέπετε;

Η Σουηδία έβαλε τέλος στο 8ώρο και προχώρησε σε μια προοδευτική κίνηση να εισάγει ένα νέο μοντέλο, που θέλει τους εργαζομένους να δουλεύουν μόνο 6 ώρες την ημέρα. Πέρυσι, η σουηδική κυβέρνηση επέλεξε να χρηματοδοτήσει τη διεξαγωγή πειράματος σε γηροκομείο, με τους νοσηλευτές να εργάζονται έξι ώρες την ημέρα. Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου τα αποτελέσματα ήταν υπέρ του 6ώρου. Τα ευρήματα έδειξαν πως στη διάρκεια του έτους, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευτών, που εργάζονταν για 6 ώρες ήταν πιο παραγωγικοί σε σύγκριση με εκείνους που δούλευαν περισσότερο. Επίσης, όσοι δούλευαν 6ώρο ήταν σχεδόν τρεις φορές λιγότερο πιθανό να πάρουν άδεια δύο εβδομάδων, ενώ μειώθηκε κατά το ήμισυ το ποσοστό που ζητούσε αναρρωτική. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι φάνηκαν να είναι και πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι. Θα έλεγα και στα δικά μας, αλλά συνειδητοποίησα ότι οι Σουηδοί είναι γατάκια μπροστά μας. Εμείς έχουμε καθιερώσει, πλέον, το 4ωρο. Άλλο που δίνουμε και κάτι σαν μισθό στους εργαζόμενους. Μη τα θέλουμε και όλα δικά μας.
Κ.Η.

Λόγια, λόγια

Ειδική συνεδρίαση το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που συμμετείχε την περασμένη Πέμπτη στη συζήτηση που έγινε για το νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕ, Στέφανος Φούσας και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσιούφης, ζήτησαν να γίνει ειδική συνεδρίαση για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου, παρουσία των επιστημονικών φορέων, προκειμένου να εκφράσουν επίσημα την άποψή τους και τις προτάσεις τους για το επίμαχο θέμα.

Ο κ. Φούσας κατά την παρέμβασή του αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και για μια εθνική πολιτική πρόληψης υγείας, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η συνήθεια του καπνίσματος στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.
Λόγια, λόγια, συνεδριάσεις, συσκέψεις ….
Νόμοι κατά του καπνίσματος υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται . Δυστυχώς…
Γ.Π.

Εβρίτες στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ν.Έβρου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό ενωτικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Σεπτέμβρη 2016 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι – άνεργοι – Συνταξιούχοι –Νέοι και Νέες που θα συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Εργατ/κό Κέντρο Ν.Έβρου προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 10/9/2016 ημέρα Σάββατο και σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ ναύλωσε λεωφορεία.
Η μετακίνηση θα είναι δωρεάν και η αναχώρηση θα γίνει από την Αλεξανδρούπολη το Σάββατο το πρωί και ωρα 10.00 μπροστά από το κτίριο του Εργατ/κού κέντρου.
Γ.Π.

Πρώτο «κύμα»

Στην πρόσληψη περίπου 3.750 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επρόκειτο να προχωρήσει χθες το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τις 2.400 προσλήψεις να αφορούν δασκάλους και τις 1.350 νηπιαγωγούς.
Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου σηματοδοτεί την πρόσληψη αναπληρωτών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Ωστόσο, πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στην πρόσληψη αναπληρωτών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς ο ΑΣΕΠ δεν έχει αποστείλει ακόμα τους κυρωμένους πίνακες.
Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του