Επιστρέφουν τα τρένα στο βόρειο Έβρο

Με τρία δρομολόγια σε νέες ώρες, που εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν καλύτερα τους κατοίκους του βορείου Έβρου, επανέρχονται τα δρομολόγια του ΟΣΕ από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στην αναλυτική της ανακοίνωση η εταιρεία ενημερώνει πως η διακοπή των τοπικών δρομολογίων, εδώ και περίπου ένα μήνα, ήταν προσωρινή, έγινε «για λόγους ορθολογικότερης λειτουργίας του δικτύου και καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στην εσωτερική επικοινωνία του Νομού», ενώ την ίδια στιγμή επεξεργάσθηκε μία νέα πρόταση δρομολογίων.

Όπως σημειώνεται, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη δώσει το νέο πλέγμα δρομολογίων προς επεξεργασία στον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ και αναμένεται έγκρισή του εντός της εβδομάδας. Επίσης, εκτιμά ότι το νέο πλάνο δρομολογίων θα τεθεί σε εφαρμογή εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου.

Τα νέα δρομολόγια

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα νέα δρομολόγια θα έχουν πάλι τρία τοπικά τραίνα, αλλά σε καλύτερες ώρες για την εσωτερική μετακίνηση των κατοίκων στον Νομό. Έτσι, το πρώτο πρωινό προς Αλεξανδρούπολη μετακινείται δύο ώρες αργότερα, ώστε οι κάτοικοι του Νομού να φθάνουν στην Αλεξανδρούπολη περίπου 8:30 π.μ. και να μπορούν να διεκπεραιώσουν τις ατομικές τους υποθέσεις.

Αντίστοιχα, το μεσημεριανό τοπικό τραίνο μετακινείται κατά μία περίπου ώρα αργότερα, ώστε οι κάτοικοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους στην Αλεξανδρούπολη, να μετακινηθούν από το Νοσοκομείο προς το Σταθμό και να μπορέσουν να επιστρέψουν από την Αλεξανδρούπολη σε άλλα σημεία του Νομού. Παράλληλα, αυτή η χρονική μετακίνηση για μία ώρα περίπου αργότερα, θα εξυπηρετήσει (με αντίστοιχη ή κάτι λιγότερο αναμονή) στην Αλεξανδρούπολη και τους μετακινούμενους με την αμαξοστοιχία 600 από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα προς το εσωτερικό του Νομού. Ταυτόχρονα, όσοι θέλουν να μετακινηθούν εκτός Νομού προς Θεσσαλονίκη, μπορούν να μετακινηθούν το μεσημέρι με την αμαξοστοιχία 601 προς Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο αυτών των δρομολογίων υπαγορεύει και τη χρονική μετακίνηση του τελευταίου (τρίτου) δρομολογίου από Αλεξανδρούπολη, περίπου στις 00.30 τα μεσάνυχτα, που εκτιμάται να λειτουργήσει θετικά, κυρίως τους θερινούς μήνες.

Επίσης, ένα πάγιο αίτημα του Νομού για σύνδεση μέχρι το Ορμένιο, τώρα θα ικανοποιηθεί στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του Δημάρχου Ορεστιάδας

Σε συγκεκριμένα σημεία της ανακοίνωσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκφράζεται μία δυσαρέσκεια για δηλώσεις του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη για το θέμα.

Όπως σημειώνεται στην αρχή της ανακοίνωσης, «με έκπληξη, είναι αλήθεια, πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ορεστιάδας, κυρίου Βασίλη Μαυρίδη, σχετικά με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον νομό Έβρου», ενώ στο κλείσιμο αναφέρεται: «Όσον αφορά στην ενημέρωση του κ. Δημάρχου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε επιφυλαχθεί να τον πληροφορήσει σχετικά μόλις ολοκληρωθεί και εγκριθεί το πλάνο δρομολογίων. Οι προθέσεις της εταιρίας δε ήταν απολύτως γνωστές στις τοπικές αρχές, αφού στις 29 Ιανουαρίου 2018 υπήρξε έγγραφη απάντηση σε ερώτηση του τοπικού βουλευτή κ. Δημοσχάκη.

Σε κάθε περίπτωση, τα έργα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια: την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου οι κάτοικοι του νομού Έβρου θα απολαμβάνουν και πάλι τις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκληρωμένα».

Ικανοποίηση Β. Μαυρίδη

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας απέστειλε επιστολή ευχαριστιών προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Τσαλίδη,

Με μεγάλη χαρά, είναι αλήθεια, διάβασα την ανακοίνωση σας σχετικά με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο νομό Έβρου. Θα ήθελα να σας εκφράσω την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση σας αυτή, που στόχο έχει την ορθολογικότερη λειτουργία του δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στην εσωτερική επικοινωνία του νομού, καθώς επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σύνδεση μέχρι το Ορμένιο. Αναμένοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού σας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, θα συμφωνήσω ότι τα έργα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια. Παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επικοινωνία».

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο