Επαφές με Ιταλούς για τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης     

O δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, κ. Φεδερίκο Λαζαρίδη και τον Υπεύθυνο Ασφαλείας της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, κ. Giovani Accardo, εν όψει της επίσημης επίσκεψης του Ιταλού Πρέσβη στον Δήμαρχο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο κ. Λαζαρίδης ενημέρωσε τον κ. Λαμπάκη για την πρωτοβουλία “Tempo Forte”, η οποία επικυρώθηκε κατά την πρώτη διάσκεψη κορυφής μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στη Κέρκυρα. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η επισημοποίηση μιας ιδιαίτερης συγκυρίας (ξεκινώντας από την άνοιξη του 2018) κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, μέσα από την οργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων και τη φιλοξενία εκθέσεων. Συζητήθηκε ακόμη, το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης με κάποια πόλη της Ιταλίας.

Ο κ. Λαμπάκης καλωσόρισε την πρωτοβουλία αυτή χαρακτηρίζοντάς την ως μια πολύ καλή ευκαιρία σύσφιξης των σχέσεων και δημιουργίας ουσιαστικών διαύλων επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών μεταξύ των δύο χωρών και ανταποκρίθηκε θετικά στη φιλοξενία της έκθεσης κόμικς με έργα του ιταλού Giuseppe Palumbo και του έλληνα Γιώργου Μπότσου στην Αλεξανδρούπολη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο