Επανεκλογή Παρασκευόπουλου στη ΝΟΔΕ Έβρου της Νέας Δημοκρατίας

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

Ο Πολυζώης Παρασκευόπουλος παραμένει πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε όλη τη χώρα για τα νέα όργανα του κόμματος.

Στον Έβρο λειτούργησαν τέσσερα εκλογικά τμήματα σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα. Στο νομό, επί συνόλου 1267 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 845. Πέρα από την επανεκλογή του κ. Παρασκευόπουλου στο «τιμόνι» της ΝΟΔΕ Έβρου, στη δημοτική τοπική οργάνωση Αλεξανδρούπολης πρόεδρος εκλέχθηκε ο Δημήτριος Χατζίδης, στη δημοτική τοπική οργάνωση Διδυμοτείχου ο Παύλος Καραμπουναρλης, στη δημοτική τοπική οργάνωση Ορεστιάδας ο Δημήτριος Παραπαγκίδης και στη δημοτική τοπική οργάνωση Σουφλίου ο Νικόλαος Πάσχος.

Σύμφωνα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε πανελλαδικό επίπεδο, το 53% των 9μελών συμβουλίων που εξελέγησαν αποτελείται από καινούρια πρόσωπα, γεγονός που σηματοδοτεί την πραγμάτωση του στόχου της ανανέωσης στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Το ποσοστό ανανέωσης των προέδρων δημοτικών τοπικών οργανώσεων ανέρχεται στο 42% και των προέδρων ΝΟΔΕ στο 37%.

Σημειώνεται επίσης ότι στις οργανώσεις όπου υπήρχαν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι για τις θέσεις των προέδρων, η συμμέτοχη ξεπέρασε το 85%. Παράλληλα, ανεδείχθησαν και 1.000 νέοι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο επόμενο Συνέδριο της Ν.Δ., το φθινόπωρο.

«Η τολμηρή αυτή πολιτική πρωτοβουλία, σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Η μεγάλη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος αποδεικνύει ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης», καταλήγει η ΝΔ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον Έβρο:

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο