Επαναξιολόγηση μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για τις δασικές πυρκαγιές από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ‘Έβρου.

Συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ‘Έβρου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με ανάρτηση του ενημερώνει ότι έγινε επαναξιολόγηση των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας πυρκαγιών. Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρεται και στην αποδέσμευση νερών από τη Βουλγαρία.

“Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στις δασικές περιοχές Λευκίμης και Κοίλων Έβρου, που προκλήθηκαν από πτώση κεραυνών. Στην έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, έγινε επαναξιολόγηση των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών στον Έβρο. Ταυτόχρονα η προσοχή μας εστιάζεται και στον ποταμό Άρδα, καθώς οι Βουλγαρικές αρχές μας ειδοποίησαν πως τις επόμενες ημέρες, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων, από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ θα αποδεσμευτούν ποσότητες νερών που θα ξεπερνούν τα 300 κυβ. μ. το δευτερόλεπτο.”

Με ανακοίνωσή του και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει ότι καλεί σε έκτακτη σύσκεψη τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σκοπός είναι η οργάνωση, ο συντονισμός και εν γένει ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού, στη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή Μάκρης – Δικέλλων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο