Επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή Φυτώριο-Μαϊστριανά

Ο κ. Μαστορόπουλος, ο κ. Λαμπάκης, ο κ. Πορτοκαλίδης και η κα Μπρίκα

 Την κύρωση της πράξης εφαρμογής, με την οποία ολοκληρώνεται η πολεοδόμηση 550 στρεμμάτων, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

 Για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης δημιουργούνται μια σειρά κοινόχρηστων και κοινωφελών εκτάσεων προς εκμετάλλευση, ενώ επεκτείνεται και αναβαθμίζεται ο μικρός περιφερειακός.

Την κύρωση της πράξης εφαρμογής στην περιοχή Φυτωρίου-Μαϊστριανών, με την οποία επεκτείνεται το σχέδιο πόλης στην περιοχή αυτή, με την ολοκλήρωση  πολεοδόμησης μίας έκτασης 550 στρεμμάτων, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Μετά το πέρας της συγκεκριμένης διαδικασίας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα της απόδοσης των τελικών οικοπέδων στις ιδιοκτησίες της περιοχής, η εγγραφή τους στο λειτουργούν κτηματολόγιο και τελικά η εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες τους.

Από τη συγκεκριμένη Πράξη Εφαρμογής ολοκληρώνεται πλέον η πολεοδόμηση έκτασης 550 στρεμμάτων.

Για το Δήμο Αλεξανδρούπολης δημιουργούνται μια σειρά κοινόχρηστων και κοινωφελών εκτάσεων προς εκμετάλλευση, όπως κάτωθι:

Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί

-Αθλητικοί χώροι – Αθλητικό κέντρο

-Χώροι αναψυχής και πρασίνου

-Υγειονομικός σταθμός και γεροντική στέγη.

Οι όροι δόμησης της περιοχής είναι ήπιοι αστικοί με συντελεστή δόμησης της τάξης του 0,8.

Επίσης, διανοίγονται οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσης του βασικού οδικού δικτύου της πόλης, καθώς μπορεί άμεσα να γίνει πράξη η διάνοιξη του ανατολικού τμήματος της μικρής περιφερειακής οδού που συνεπάγεται την παράκαμψη του κέντρου της πόλης. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, η πρόσβασή του θα είναι πιο άνετη. Τέλος, προβλέπεται και ένας χώρος έκτασης περίπου 1.500 τ.μ. για την ανέγερση νέας εκκλησίας.

«Για το Δήμο Αλεξανδρούπολης δημιουργείται μία σειρά κοινοχρήστων χώρων και κοινωφελών εκτάσεων που βέβαια θα εκμεταλλευτούμε…  Μας δημιουργείται η δυνατότητα να συνεχίσουμε τη μικρή περιφερειακή, χωρίς να κατασκευαστεί ο μεγάλος περιφερειακός. Μπορούμε να τη σχεδιάσουμε ώστε να βγει προς τη γέφυρα Μαΐστρου, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Και βέβαια έχουμε τη δυνατότητα πλέον, αφού ωρίμασαν οι συνθήκες, να εφαρμόσουμε την κυκλοφοριακή  μελέτη 100% και να έχουμε εύκολη πρόσβαση πλέον από το πάρκο Αλτιναλμάζη προς το κολυμβητήριό μας, όπου δίπλα θα γίνει και το νέο κλειστό γυμναστήριο των 3,9 εκ ευρώ. Άρα λοιπόν, όλα αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα να τα προσεγγίσουμε πολύ εύκολα μέσα από τη μικρή περιφερειακή, η οποία παίρνει πλέον μεγαλύτερη αξία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης.

Από τα σχέδια της επέκτασης του σχεδίου πόλεως στο Φυτώριο

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο