Εξιχνιάστηκαν σωρεία κλοπών οχημάτων στον Έβρο, συνελήφθησαν δύο δράστες

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, μία κλοπή λεωφορείου, δύο κλοπές φορτηγών, έξι απόπειρες κλοπής φορτηγών και τρεις κλοπές από μάνδρες και οικόπεδο, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 13-21/9/2018, στον Έβρο.

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δύο δράστες αφαίρεσαν από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, δύο φορτηγά και ένα λεωφορείο, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμα έξι φορτηγά.

Επιπλέον, προέκυψε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, διέπραξαν τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις:

  • διέρρηξαν μάνδρα σε χωρίο του Έβρου και αφαίρεσαν δύο μπαταρίες φορτηγών
  • αφαίρεσαν από οικόπεδο στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τις πινακίδες κυκλοφορίας φορτηγού και τέσσερα δοχεία, που περιείχαν 180 λίτρα πετρέλαιο
  • αφαίρεσαν από μάνδρα ένα αλυσοπρίονο και ποσότητα καυσίμων

Κατά την επιχείρηση σύλληψης των δραστών, ο 33χρονος εντοπίσθηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ  ο 32χρονος εντοπίσθηκε να οδηγεί το κλεμμένο λεωφορείο, το οποίο εγκατέλειψε, τράπηκε πεζός σε φυγή και ακολούθως κατά την ακινητοποίησή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το αφαιρεθέν λεωφορείο, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.  Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη, τα δύο φορτηγά και οι δύο μπαταρίες που αφαίρεσαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του