Εντυπωσιακή η αλληλεγγύη των Εβριτών στις εκκλήσεις για συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Της Κικής Ηπειρώτου

Μία όαση ελπίδας και ανθρωπιάς μέσα από τον θάνατο, τον θρήνο και τα αποκαϊδια, αποτελεί η συγκλονιστική ανταπόκριση του κόσμου, σε όλη τη χώρα, στα καλέσματα για συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή, δημιουργήθηκε μία τεράστια αλυσίδα προσφοράς, τόσο σε τρόφιμα, ρούχα, είδη υγιεινής, φάρμακα και αίμα, καταφέρνοντας να πέσει λίγο φως στο σκοτάδι των τελευταίων δύο ημερών. Ο ένας φορέας μετά τον άλλον, ο ένας ιδιώτης μετά τον άλλον, σπεύδουν να συγκεντρώσουν βοήθεια, να προσφέρουν στέγη, χρήματα, ό,τι μπορεί ο καθένας για να ανακουφίσει τον πόνο των πληγέντων. Τα socialmedia έχουν πάρει «φωτιά» ενημερώνοντας τον κόσμο για τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν.

Ο Έβρος δεν θα μπορούσε να λείπει από όλο αυτό το συγκινητικό κύμα προσφοράς και αλληλεγγύης. Μετά το πρώτο σοκ από τις εικόνες της καταστροφής, που όσο μακριά μας κι αν είναι, δεν μπορούν παρά να κινητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά των συμπολιτών μας, ξεκίνησαν τα καλέσματα για βοήθεια από διάφορους φορείς. Μέσα σε λίγες ώρες, είχαν συγκεντρωθεί «βουνά» από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τόσο στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης, όσο και σε ιδιώτες που είχαν ανακοινώσει ότι συγκεντρώνουν βοήθεια.

Για συγκέντρωση φαρμάκων

Οι πρωτοβουλίες αυτές αυξήθηκαν χθες, με νέα καλέσματα από διάφορους φορείς.  Οι  φαρμακοποιοί  του  Έβρου ανακοίνωσαν πως συγκεντρώνουν χρήματα σε ειδικό λογαριασμό από όσους συναδέλφους φαρμακοποιούς θέλουν να βοηθήσουν

Η ανακοίνωση

Οι φαρμακοποιοί του Έβρου αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής. Η τραγωδία της Αττικής μας έχει συγκλονίσει όλους. Και είναι πραγματικά συγκινητική η επιθυμία όλου του κόσμου να προσφέρει ό,τι μπορεί. Όμως, αυτή η βοήθεια αν γίνει με αποστολή αγαθών χωρίς σύστημα και χωρίς να είναι γνωστές οι πραγματικές ανάγκες τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει στο κενό. Αυτή τη στιγμή όλη η Ελλάδα θέλει να αγοράσει συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα για εγκαύματα και τραύματα. Στο τέλος θα καταλήξουν να πεταχτούν σε κάποια αποθήκη και να ξεχαστούν εκεί. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου Φ.Σ.Ε. και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Έβρου ΣΥ.ΦΑ.Ε. ήδη συγκεντρώνουν χρήματα σε ειδικό λογαριασμό από όσους συναδέλφους φαρμακοποιούς θέλουν να βοηθήσουν. Μπορείτε, αν το επιθυμείτε, να απευθυνθείτε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας και να προσφέρετε χρήματα για να κατατεθούν σε αυτό το λογαριασμό. Ή να τα καταθέσετε οι ίδιοι σε οποιονδήποτε από τους ειδικούς λογαριασμούς που έχουν ανακοινωθεί ή θα ανακοινωθούν από τα Μ.Μ.Ε. Έτσι, τα χρήματα θα διατεθούν εκεί που πρέπει τη στιγμή που πρέπει. Οι συνάνθρωποί μας εκτός από το να επουλώσουν τις πληγές στο σώμα τους, πρέπει να επουλώσουν τις πληγές στην ψυχή τους, να ξαναφτιάξουν το σπίτι και το νοικοκυριό τους. Σε 10-15 μέρες θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Τότε θα είναι όμως, που θα έχουν περισσότερο την ανάγκη μας.

Κάλεσμα του Δήμου Σαμοθράκης

Επίσης, ο Δήμος Σαμοθράκης και συγκεκριμένα  το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου ενημερώνει ότι από σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου, ξεκινάει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία εν συνεχεία θα μεταφερθούν στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Οι κατηγορίες αγαθών περιορίζονται στα εξής:

         Ξηρά τροφή (φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια, κρακεράκια, ξηροί καρποί κλπ)

         Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, γάλατα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά κλπ)

         Είδη υγιεινής (Πάνες και μωρομάντηλα για μωρά)

         Φάρμακα (betadine, fucidin, παυσίπονα), γάντια μιας χρήσης και γάζες

         Σεντόνια και πετσέτες

Θερμή παράκληση τα προσφερόμενα είδη να ανήκουν αυστηρά στις παραπάνω κατηγορίες, να είναι συσκευασμένα και τα τρόφιμα να έχουν μακρά ημερομηνία λήξης.Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα κατηγοριοποιηθούν και θα αποσταλούν στους πληγέντες Δήμους.Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ στη Χώρα όπου στεγάζεται προσωρινά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Άλλα σημεία συγκέντρωσης βοήθειας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

-Γραφείο δημοτικής κοινότητας, στη στοά του παλαιού Δημαρχείου. Θα συγκεντρώνεται βοήθεια έως και σήμερα Πέμπτη 26/7/2018, ώρες 9:00-13:00 και 18:00-21:00.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

-Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παλιά δικαστήρια, οδός Εθνομαρτύρων 98. Πληροφορίες στο τηλέφωνο  2552026542 και ώρες 8:00-14:00.

– Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης Θράκης ΚΕΑΣΜ ΘΡΑΚΗΣ με έδρα την Ορεστιάδα. Όσοι μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 6977660980

-Συνεργατικό καφενείο Μπεντρεντίν – πεζόδρομος Σεύθη Α 6, μέχρι την Παρασκευή 27/7.

 Δωρεάν μεταφορά δεμάτων

Η μεταφορική εταιρεία ΔΙΜΕΤ με έδρα την Αλεξανδρούπολη ενημερώνει πως θα δέχεται έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου,από 9.00έως 16.00 δέματα πού θα έχουν συγκεντρώσει οι διάφοροι φορείς και πολίτες της Αλεξανδρούπολης για να μεταφερθούν στους πυρόπληκτους της Αττικής ΔΩΡΕΑΝ.Δ/νση ΔΙΜΕΤ: 3ο χλμ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ-Συνόρων. Τηλ 25510 89190-89199”.

Δωρεάν αποστολές δεμάτων από τα ΕΛΤΑ

Δωρεάν θα μπορούν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να αποστέλλουν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018.Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ. Σημειώνεται πως τα ταχυδρομικά καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά. 

Συγκέντρωση ειδών από τα ΕΛΤΑ Courier Αλεξανδρούπολης

Τα ΕΛΤΑ Courier Αλεξανδρούπολης (Αίνου 9, παραπλεύρως από τα Hondos Center) συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Αττικής, μέχρι την Παρασκευή 27/7.
Τα είδη που συγκεντρώνει:
• Πάνες, μωρομάντηλα, βρεφικό γάλα
• Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.).
• Χυμούς & εμφιαλωμένα νερά.
• Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.
• γάζες, betadine, fucidin.
• Αντισηπτικό υλικό για τους νοσηλευτές 1ης γραμμής (γάντια και σαπούνια τύπου Μπεταντίν) – Οινόπνευμα, Οξυζενέ
• Λιπαντικές Οφθαλμικές Σταγόνες (δάκρυα) – Κολλύρια με αντιβίωση / ή και κορτιζόνη
• Αντιόξινα – Αναλγητικά (τύπου Νιούροφεν – δεν θέλουν συνταγή)
• Μάσκες, κρέμες αντιβιωτικές και για εγκαύματα

Λογαριασμός από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές.

Πληροφορίες Λογαριασμού: ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.

Αρ. Λογαριασμού 0026.0240.31.0201181388

IBAN GR6402602400000310201181388

Ιδιωτικό καθαριστήριο γέμισε φορτηγό!

Προς ενημέρωση όλων: έχουν μαζευτεί άπειρα πράγματα στο καθαριστήριο eco clean της Αλεξανδρούπολης. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν κ συνέφεραν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Δεν θα μαζευτούν άλλα εδω. Οποιος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει ατομικά. Μπράβο σε ολους! Η βοήθεια του κόσμου ήταν τεράστια!

 

Σημεία προσφοράς από τη ΝΟΔΕ Έβρου ΝΔ

Στα παρακάτω σημεία θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 27/7:

  1. ΝΟΔΕ ΕΒΡΟΥ – ΔΗΜΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ –(10:00 -14:00 & 18:00 – 21:00)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αλεξανδρούπολης – Πλατεία Κύπρου 5

ΤΗΛ. 2551026700 – ΚΙΝ. 6972919123 (Γιαμούρα Μαρία) – 6948087888 (Τζίμα Λένα)

6936806818 (Τσιακίρης Απόστολος) 6983635314 (Κώστας Μπράχος )

  1. ΔΗΜΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Δημαρχείο Διδυμοτείχου (Ώρες Λειτουργίας Δημαρχείου)

Υπευθ. Επικοινωνίας – 6944151970 (Παύλος Καραμπουναρλής)

  1. ΔΗΜΤΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – Ώρες Καταστημάτων

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΤΣΕΡΚΕΖΗ 22 ΠΡΩΗΝ ΣΚΡΑ .ΕΝΑΝΤΙ ΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Υπευθ. Επικοινωνίας – 6947079779 (Άννα Σταθουράκη)

  1. ΔΗΜΤΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥΥπευθ. Επικοινωνίας – 6976089418 (Πάσχος Νικόλαος)

 

Αναβολές εκδηλώσεων

Φεστιβάλ Άρδα: Η ΔΗΚΕΠΑΟ και ο Δήμος Ορεστιάδας ανακοινώνουν ότι λόγω Εθνικού Πένθους της χώρας μας, η έναρξη των εκδηλώσεων της 24ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2018, αναβάλλεται για την Παρασκευή 27/07.

Σαμοθράκη: Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Αρμονίας Γένεσις» ανακοίνωσε πως λόγω εθνικού πένθους για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής ακυρώνεται το φετινό παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής.

Θεατρική παράσταση: Μετά την κήρυξη 3ήμερου εθνικού πένθους στη μνήμη όσων χάθηκαν στις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 27 Ιουλίου παιδική παράσταση XANAZOO ακυρώνεται και μετατίθεται στις 18 Αυγούστου, στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο