Εντονη κριτική της παράταξης Τοψίδη προς την περιφερειακή αρχή και τον κο Μέτιο

Η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» με χθεσινή της ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης άσκησε σφοδρή κριτική προς το πρόσωπο του περιφερειάρχης κου Μέτιου και της περιφερειακής αρχής συνολικά. Όπως αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία επιβάλαμε στον κ. Μέτιο, την παράταξή του και τους «συνοδοιπόρους» του. Με την πραγματοποίηση της χθεσινής συνεδρίασης επιβεβαιώθηκε μία σημαντική νίκη της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης σε βάρος της αδιαφορίας, του σκοταδισμού και του ωχαδελφισμού που εκπροσωπεί ο κ. Μέτιος, ο οποίος σθεναρά επιδίωξε να μην συζητηθούν τα σημαντικά αυτά θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην συνεδρίαση λήφθηκαν μία σειρά από σημαντικές αποφάσεις σε καθοριστικής σημασίας θέματα όπως το ζήτημα της εξόρυξης του χρυσού, του προσφυγικού – μεταναστευτικού και της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Σαμοθράκη ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πρόσφατος αποκλεισμός του νησιού. Μάλιστα σε κάποια εκ των θεμάτων αυτών ο κ. Μέτιος αναγκάστηκε να ψηφίσει (μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά) και τις αποφάσεις που προτείναμε.
Πρέπει, επίσης, να σημειωθούν ως γραφικά τα εξής  χαρακτηριστικά της διοίκησης:

  • – η διαρκής προσπάθεια του Περιφερειάρχη για να πετύχει- όπου μπορούσε- αναβολές θεμάτων,  λόγω άγνοιας ή αδυναμίας να κατανοήσει το περιεχόμενο της εισήγησης,
  • – η αδυναμία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου να διαφυλάξει το επίπεδο της συνεδρίασης σε ένα επίπεδο ευπρέπειας, επιδεικνύοντας μία χαρακτηριστική μονομέρεια,
  • – οι διαρκείς προκλήσεις των συμβούλων της παράταξης του κ. Μέτιου, οι οποίες υπερέβησαν τα όρια”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο