Ενημέρωση σχολείων και επιβράβευση φιλόζωων στα πλάνα της «Κιβωτού»

Παραμένει «προβληματική» η συνεργασία του φιλοζωικού σωματείου με το Δήμο Αλεξανδρούπολης

Της Κικής Ηπειρώτου

Απολογισμός του έργου και ενημέρωση για τον σχεδιασμό δράσεων στο άμεσο μέλλον έγινε κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός», που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες σε ξενοδοχείο της πόλης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενημέρωση των μαθητών, στην οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα η «Κιβωτός», η επιβράβευση με 2.000 ευρώ (τουλάχιστον) σε όποιον δώσει αξιόλογος πληροφορίες στην αστυνομία για τις δηλητηριάσεις που διαρκώς σημειώνονται σε όλο το Δήμο, αλλά και η προβληματική σχέση του Σωματείου με τη Δημοτική Αρχή.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Θεόδωρος Ράπτης, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή Χαράλαμπο Κουκουζέλη, επισκέψεις σε σχολεία, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σωστή συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και να λύσουν όλες τις απορίες τους. Παράλληλα, η «Κιβωτός» και το τηλεοπτικό σποτ της κατά της κακοποίησης των ζώων, πέρα από τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που το πρόβαλαν αφιλοκερδώς, μεταδόθηκε μέχρι και στη Γαλλία! Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των σχολείων, το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή 19/10, θα προβάλλεται στο δημοτικό θέατρο, η φιλοζωική ταινία Re-action, που έχει ως σλόγκαν το: «Δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή».

Η «Κιβωτός» έχει υπό την προστασία της περίπου 10 αδέσποτα ζώα, ενώ εμβολιάζει και στειρώνει δεκάδες ακόμη, φροντίζοντας παράλληλα και για την τροφή τους. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να οργανωθεί μία καμπάνια για την προώθηση υιοθεσιών, με παροχή δωρεάν τροφής για ένα χρόνο, ενώ θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα, μέσα από κληρώσεις, για όσους τσιπάρουν τα ζώα τους.

Το μεγάλο «αγκάθι» των δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων, με διαρκή κρούσματα σε όλη την πόλη και τα περίχωρα, η «Κιβωτός» προσπαθεί να το αντιμετωπίσει επικηρύσσοντας τους δράστες, ή μάλλον επιβραβεύοντας όσους δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές για την ταυτότητά τους. Το αρχικό ποσό, το οποίο ενδέχεται να αυξηθεί ανάλογα με τη σοβαρότητα και εγκυρότητα των πληροφοριών, είναι στις 2.000 ευρώ.

Άλλο ένα σοβαρό «αγκάθι» στην προσπάθεια της Κιβωτού να βοηθήσει τα αδέσποτα, είναι οι σχέσεις του Σωματείου  με τη δημοτική αρχή. Όπως κατήγγειλε και στο παρελθόν άλλωστε ο κ. Ράπτης, δεν του επιτρέπεται να επισκεφθεί το καταφύγιο, αφού –όπως είπε- μία φορά που το επιχείρησε, μαζί με άλλους φιλόζωους, του επισημάνθηκε πως θα πρέπει να έχει άδεια από τον Δήμαρχο, ενώ τα αιτήματά του περί κοινοποίησης διάφορων σχετικών με τη διαχείριση των αδέσποτων εγγράφων δεν γίνονται αποδεκτά από τους αρμόδιους. Παρούσα στη γενική συνέλευση ήταν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου, η οποία σημείωσε πως μαζί με φιλόζωους θα αναλάβει να επισκεφθεί το δημοτικό καταφύγιο και ίσως να αποτελέσει έτσι το συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο πλευρών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του