efhmerida1

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

«Σφυροκόπημα» του προέδρου της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλη Μυτιληνού κατά του επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Παύλου Μιχαηλίδη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, για περισσότερη από μισή ώρα. Αφορμή, στάθηκαν οι δύο πρόσφατες καταγγελίες του κ. Μιχαηλίδη, με άμεσα εμπλεκόμενο τον κ. Μυτιληνό.

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μυτιληνός είχε έντονη προσωπική χροιά, με αναφορές στα «ακριβά ταξίδια» του κ. Μιχαηλίδη, τα οποία διαφημίζει, όπως είπε, μέσω facebook, αλλά και στο ότι ενώ δηλώνει επαγγελματίας, δεν απασχολεί ούτε έναν υπάλληλο, την στιγμή που ο ίδιος, με τις επιχειρήσεις του, πληρώνει ένσημα για πολλούς εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κάλεσε τον επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» να πει την αλήθεια, «αν φορά παντελόνια», λέγοντας πως ο ίδιος «εργάζεται και δεν ρεμβάζει από το μπαλκόνι του σπιτιού του το λιμάνι», ως μία αναφορά και πάλι στις φωτογραφίες που ανεβάζει ο κ. Μιχαηλίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Χαμηλούς τόνους κράτησε ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», ενώ κατηγορίες εναντίον του εξαπέλυσε και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Τα επίμαχα θέματα

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ είχαν να κάνουν με την καταγγελία Μιχαηλίδη σχετικά με την απευθείας ανάθεση της μεταφοράς προϊόντων για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, από το δήμο, στη μεταφορική εταιρεία του κ. Μυτιληνού. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, σημείωσε πως ο ίδιος δεν γνώριζε για την ανάθεση, αφού είχε επισημάνει στους υπαλλήλους του Πολυκοινωνικού ότι τα φορτηγά του δεν είχαν τα απαραίτητα ψυγεία για να κάνουν τη μεταφορά. Τόνισε, επιπλέον, πως υπάρχουν παραστατικά τα οποία αποδεικνύουν πως για τη μεταφορά πλήρωσε ιδιώτης που έχει αναλάβει το έργο, και όχι ο δήμος.

Το άλλο θέμα αφορούσε το διαφημιστικό φυλλάδιο, από καφετέρια της Αλεξανδρούπολης, το οποίο μοιράστηκε με λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑ σε ορισμένους καταναλωτές, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μιχαηλίδη, αφού, όπως ανέφερε, κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Ο κ. Μυτιληνός σημείωσε πως δεν αναφέρεται πουθενά στο νόμο του 1980, ρητά, ότι απαγορεύεται η διανομή διαφημιστικού υλικού με τους λογαριασμούς, επισημαίνοντας πως ο ίδιος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου η ΔΕΥΑΑ να έχει έσοδα, ώστε ο πολίτης να μην πληρώνει τόσο ακριβά το νερό και να μπορεί να απολαμβάνει περισσότερα έργα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ εξαπέλυσε επίθεση και για τον λογαριασμό που είχε σε φωτογραφία ο κ. Μιχαηλίδης στην επίμαχη ανάρτηση, λέγοντας ότι ανήκει σε καταναλωτή, ο οποίος λάμβανε παχυλό μισθό από το δήμο και ο οποίος χρωστά σήμερα μεγάλο ποσό στην επιχείρηση.

Κατέληξε λέγοντας ότι το φυλλάδιο μπήκε δοκιμαστικά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» σημείωσε πως μετά την καταγγελία που είχε από πολίτη, όφειλε να αναδείξει το θέμα και γι’ αυτό επικοινώνησε με υπηρεσιακούς της ΔΕΥΑΑ, όπου και επισημάνθηκε η νομοθεσία. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μυτιληνό ότι προέβη σε αυτή την κίνηση δίχως να το γνωρίζει κανένα άλλο μέλος του ΔΣ της επιχείρησης. Σημείωσε, τέλος, πως όλοι κρίνονται και πως ο ίδιος έθεσε τα ζητήματα με τον πλέον ευγενικό τρόπο.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο δήμαρχος, ο οποίος διαπίστωσε την διαρκώς καθοδική, ποιοτικά, πορεία του δημοτικού συμβουλίου, αποδίδοντας το γεγονός αυτό στον κ. Μιχαηλίδη. Υποστήριξε πως ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή και την τοπική αυτοδιοίκηση και ασχολείται με πράγματα που βρίσκονται στη φαντασία του, παραμονεύοντας για να βρει παρανομίες παντού. Σημείωσε πως ως δήμαρχος, έχει διαχειριστεί συνολικά 350 εκ ευρώ από τους προϋπολογισμούς του δήμου, προκαλώντας όποιον έχει την αίσθηση ότι δεν τα έχει διαχειριστεί σωστά να τον καταγγείλει δημόσια.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr