efhmerida1

Εκτελούνται εργασίες 500.000 € για αποκαταστάσεις οδικού δικτύου του Έβρου

Με δυο εργολαβίες, στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του βασικού εθνικού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των φθορών του οδοστρώματος.

Είχαν προηγηθεί μεμονωμένες παρεμβάσεις από συνεργεία της Περιφέρειας σε περισσότερα από χίλια σημεία, για να επουλωθούν λακκούβες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία του χειμώνα.

«Ζητούμε την κατανόηση και την προσοχή των οδηγών, στα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όπου εκτελούνται οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι, αφού εξασφαλίσουμε τα ανάλογα κονδύλια, να υπάρξει και μια νέα εργολαβία για να αποκατασταθούν ακόμη περισσότερες φθορές στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Ως Έβρος, έχουμε στην ευθύνη μας το μεγαλύτερο σε μέγεθος και προβλήματα οδικό δίκτυο της περιφέρειας, που διαρκώς χρήζει παρεμβάσεων. Η ασφαλής βατότητα του δικτύου, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, είναι για εμάς προτεραιότητα.

Ταυτόχρονα πιέζουμε την Εγνατία Οδό Α.Ε. για την ταχύτερη εκτέλεση των εργασιών στο τμήμα Αρδανίου – Ψαθάδων του κάθετου άξονα. Η νεώτερη πληροφόρηση που έχουμε από την Εγνατία, αναφέρει πως το τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες θα παραδοθεί μέσα στο φθινόπωρο. Το παρακολουθούμε και πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή. Η υπομονή της κοινωνίας και όλων μας έχει εξαντληθεί»

Οι αποφάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας

«Εγκρίνουμε τις παραπάνω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν επεμβάσεις αποκατάστασης φθορών, με στένωση της λωρίδας κυκλοφορίας στο Βασικό Εθνικό Δίκτυο Ε.Ο. 51 και ειδικότερα από τον Νότιο Κόμβο Διδυμοτείχου έως το Τελωνείο Ορμενίου.

Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει με σήμανση όπου θα είναι σαφής ο ορισμός της ζώνης έργων και θα διασφαλίζεται η ομαλή ροή των διερχόμενων οχημάτων, για την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και για μήκος ζώνης έργου, τέτοιο ώστε, να ολοκληρώνονται κάθε φορά στο φως της ημέρας. Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων.

Οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης ισχύουν από 12-06-2017 (έναρξη εργασιών), μέχρι την ολοκλήρωση και αποπεράτωση των ως άνω εργασιών (διάρκειας περίπου ενός μηνός ), έως 15-07-1017.

Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στo Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας, το οποίο οφείλει να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία και εφαρμόζεται από την τοποθέτηση των προβλεπόμενων πινακίδων, με μέριμνα της αναδόχου εταιρείας «ΓΙΩΡΓΟΣ Ε. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ», η οποία επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Οι αποφάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας

Εγκρίνεται η προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω στένωσης της λωρίδας τμήματος του Εθνικού Οδικού Δικτύου Νο 2 (Λουτρά –Ισόπεδος Κόμβος Αρδανίου –Τελωνείο Κήπων) και Εθνικού Οδικού Δικτύου Νο 51 ( Αρδανίου – Σουφλίου –Διδ/τειχου) προκειμένου εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος..

Οι εργασίες θα είναι μικρής διάρκειας και θα πραγματοποιούνται τμηματικά, θα αφορούν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των ως άνω αναγραφόμενων τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου της εδαφικής μας αρμοδιότητας και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 27-07-2017, σύμφωνα και με το ως άνω (3) σχετικό έγγραφο.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά, στο ημιπλάτος της οδού με προσωρινό αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων και των δύο κατευθύνσεων θα διοχετεύεται στο εναπομείναν τμήμα της οδού με την απαραίτητη διάταξη κυκλοφοριακής σήμανσης και σημαιοφόρους σύμφωνα και με τα διαλαμβανόμενα στις ανωτέρω 3) έως 5) σχετικές.

Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την δημοσίευση της παρούσας, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 109 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα  με το άρθ.4 του Ν.3861/2010 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη  του αναδόχου «ΜΕΚΟΝ Α.Ε.», ο οποίος επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης..

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί, σύμφωνα το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο σύμφωνα  με το άρθ.4 του Ν.3861/2010.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr