Εκπροσώπηση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα U21 με δύο αθλητές από την Αλεξανδρούπολη

Συμμετοχή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες μέχρι 21 ετών θα έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Τιμής ένεκεν μάλιστα, με αντιπροσωπευτική αποστολή από την ακριτική Αλεξανδρούπολη. Η διοργάνωση διεξάγεται από αύριο μέχρι την Κυριακή 5 Αυγούστου στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, και ως αναγνώριση της καλής δουλειάς, που γίνεται στην πόλη του Έβρου, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πρότεινε στα τοπικά αδερφά σωματεία Εθνικό και Φάρο να μετάσχουν με αθλητές τους. Παρότι η χρονική περίοδος δεν είναι κατάλληλη τα σωματεία ανταποκρίθηκαν και τη μικρή αποστολή θα συγκροτήσουν δύο επίλεκτοι αθλητές της κατηγορίας παίδων. Ο 13χρονος Κίμωνας Μήτκας και ο 14χρονος Νικηφόρος Μύρος. Αμφότεροι φέτος θ’ αγωνιστούν στον Φάρο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο δεύτερος ανήκει στον Εθνικό. Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχουν τον προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ανδρέα Νικολακάκη, ενώ αρχηγός αποστολής θα είναι ο έφορος του ίδιου σωματείου Δημήτρης Κυραδενίδης.

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα του 2018 θα είναι το 44ο στην ιστορία για άνδρες και γυναίκες, αλλά από το 2002 ο θεσμός αφορά σταθερά αθλητές κι αθλήτριες έως 21 ετών. Περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα και το ομαδικό. Οι αγώνες οργανώνονται από την Τουρκική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και είναι υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης του αθλήματος. Φιλοξενούνται στο Mimar Sinan Sport Hall και συγκεντρώνουν συνολικά 11 χώρες. Πέρα φυσικά από την Τουρκία, που εμφανίζει τη μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά και την Ελλάδα, θα έχουν επίσης αγωνιστική παρουσία η Σλοβενία, η Σερβία, η Ρουμανία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, η FYROM, η Αλβανία, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη και η Βουλγαρία.

Τις δύο πρώτες ημέρες η διοργάνωση περιλαμβάνει το ομαδικό. Η χώρα μας δεν θα πάρει μέρος εκεί από τη στιγμή, που έχει μόνο δύο αθλητές. Ο Μήτκας και ο Μύρος θα μετάσχουν στο απλό και το διπλό. Αρχίζουν την προσπάθειά τους την Παρασκευή από τα γκρουπ του απλού. Θα έχουν την ευκαιρία για πολλά παιχνίδια και σκοπός είναι να κάνουν καλές εμφανίσεις και ν’ αποκομίσουν όσα μπορούν περισσότερα από μία χρήσιμη εμπειρία. Ηλικιακά άλλωστε, είναι πολύ πιο κάτω από το όριο. Να συμπληρώσουμε ότι ο Μήτκας είναι νούμερο 8 στον τρέχοντα ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παίδων. Φέτος πήρε μέρος και στον τελικό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά της Βέροιας. Ο Μύρος βρίσκεται στο νούμερο 12 του rankinglist. Στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήρε την 3η θέση στο ομαδικό με τον Φάρο. Η αποστολή θα μεταβεί στο Εντιρνέ οδικώς την Πέμπτη. Η ομοσπονδία κοίταξε το ενδεχόμενο να πάνε καλοί νεαροί αθλητές κι από άλλες ακριτικές περιοχές στο Βαλκανικό Under 21, όμως ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό με βάση το αντικειμενικό πρόβλημα της διεξαγωγής αγώνων σε περίοδο διακοπών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο