Εθνική τραγωδία: 81 νεκροί ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές πυρκαγιές

Στους 81 νεκρούς έχει φτάσει ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές πυρκαγιές. Τελευταίο θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα που αναγνωρίστηκε από τον γιο της λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο καμένο τους σπίτι.  Νωρίτερα είχε καταλήξει ένας άντρας που νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πρόκειται -σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας- για 84χρονο, που έφερε σοβαρά εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.

Οι πυροσβέστες μπαίνουν στα καμένα σπίτια, αναζητώντας αγνοουμένους. Σήμερα εντοπίστηκε η σορός μιας ηλικιωμένης γυναίκας μέσα στο σπίτι της, ενώ χθες ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και άτομα των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει γι’ αυτό τις αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα φόβους εκφράζουν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι ο αριθμός των νεκρών θα υπερβεί τους 100.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Νέου Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι οι αγνοούμενοι πρέπει να δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199.

Εν των μεταξύ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), δέκα άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο αριθμός των νοσηλευομένων τραυματιών ανέρχεται στους 71, ενώ 4 παιδιά που βρίσκονται στα Νοσοκομεία Παίδων, αναμένεται εντός της ημέρας τα περισσότερα να λάβουν εξιτήριο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο