Εγκαίνια για την πλήρως ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΠΓΝΑ

Ένα σημαντικό έργο εγκαινιάστηκε την Κυριακή 18/11/2018 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για την πλήρως ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κατόπιν ευγενούς δωρεάς Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος. Χάρις στην ανιδιοτελή αυτή προσφορά, οι ασθενείς θα έχουν πλέον την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση σε έναν ευχάριστο χώρο όπου περνούν την μισή περίπου ζωή τους, το δε προσωπικό θα εργάζεται σε σημαντικά καλύτερες συνθήκες.

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Έβρου Γιώργος Καΐσας και Αναστασία Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ.  Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής ΠλουμήςΠασαδάκης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Ρίτης, μέλη του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Ε., γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου.

Σκοπός της ευγενούς αυτής δωρεάς δεν ήταν ούτε η διαφήμιση, ούτε η προβολή του δωρητή, αλλά μόνο η προσφορά του προς την Πατρίδα και τους ασθενείς. Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν τα παλιά μηχανήματα αιμοκάθαρσης (ηλικίας άνω των 16 ετών),τα οποία εμφάνιζαν συνεχείς βλάβες, με καινούργια σύγχρονης τεχνολογίας. Πραγματοποιήθηκαν επίσης εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Για να πραγματοποιηθεί η δωρεά χρειάστηκε πρώτα να εξασφαλιστεί από τη Διοίκηση η ενίσχυση της μονάδας με νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Έβρου ευχαριστεί θερμά τον δωρητή, καθώς και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου αυτού: τον κοσμήτορα της Ιατρικής του Δ.Π.Θ. κ. Πασαδάκη, το σύνολο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του τμήματος, το Σύλλογο Νεφροπαθών Αλεξανδρούπολης και το Υπουργείο Υγείας το οποίο δέχτηκε το αίτημα της διοίκησης να επιλεγεί το νοσοκομείο μας για τη δωρεά αυτή.

«Η δωρεά αυτή καταδεικνύει ότι η συνεργασία των εχόντων την ευθύνη της διακυβέρνησης του κράτους με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τους τοπικούς φορείς, τους ασθενείς, το προσωπικό που εργάζεται με επιστημονικότητα και αυταπάρνηση και την έμπρακτη αλληλεγγύη Ελλήνων όπως ο δωρητής μπορεί να βελτιώσει αποφασιστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη χώρα», σημειώνει ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του