efhmerida1

Δύο ζωτικής σημασίας κόμβοι κατασκευάζονται στην Αλεξανδρούπολη

Στην υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής δύο πολύ σημαντικών κόμβων, σε δύο σημεία στην περιοχή της Ηροδότου, με έντονο κυκλοφοριακό φορτίο και αυξημένη επικινδυνότητα, προχώρησε χθες η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης.

Ο ένας κόμβος αφορά τη συμβολή της Ηροδότου με την Κονδύλη και ο άλλος της μικρής περιφερειακής οδού με την Κονδύλη, στο σημείο που σήμερα υπάρχουν άσπρες και κόκκινες νερόμπαρες. Πρόκειται για δύο σημεία που ο δήμαρχος χαρακτήρισε ως «τρίγωνα του διαβόλου», στα οποία, μετά την ολοκλήρωση των έργων, θα εξασφαλιστεί η διέλευση με ασφάλεια, τόσο για οδηγούς, όσο και για πεζούς.

«Μπορούμε πλέον να απαλλαγούμε από το άγχος που είχαμε για τη δημιουργία των κόμβων αυτών, καθώς, στην Ελλάδα του τίποτα, μετά από ένα χρόνο αρνήσεων από την κεντρική πολιτεία να μας δώσει το πράσινο φως για τις δημοπρατήσεις, επιτέλους μας δόθηκε πριν 2,5 μήνες κι έτσι σιγά σιγά θα ξεδιπλώνουμε την έτοιμη δουλειά μας. Προχωράμε στην υπογραφή των συμβάσεων με την εταιρεία Κούγκουλος & ΣΙΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 110.000 ευρώ και δόθηκε έκπτωση 41%», σημείωσε ο κ. Λαμπάκης, υπογραμμίζοντας: «Είναι ένα από τα πολλά μικρά και μεσαία έργα της δημοτικής αρχής, που όμως βγαίνουν μέσα από τον προϋπολογισμό του δήμου. Μέσα από το νοικοκύρεμα που έχουμε κάνει, προς το τέλος πια του 7ου χρόνου της θητείας μας, με αληθινά πλεονάσματα, χωρίς να παίρνουμε αίμα από το λαό, όπως κάνει το κεντρικό κράτος. Καταφέραμε με μείωση δαπανών και συντηρητικούς ελιγμούς, μέσα από την αντιδημαρχία Παντελίδη και τη νοικοκυροσύνη Κουκουράβα και των προκατόχων του, να έχουμε ένα δήμο που έχει τη δυνατότητα για δημιουργία, χωρίς να παρακαλάμε το κεντρικό κράτος και την περιφέρεια. Δίνουμε μόνοι μας δουλειά στον κόσμο. Μέσα από την εργολαβία αυτή μόνο θα δουλέψουν περίπου 10 άτομα, δεν είναι λίγο στις μέρες μας».

Παράλληλα, επισήμανε πως «η Αλεξανδρούπολη σε 2-3 χρόνια δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες μεγάλες πόλεις» τονίζοντας πως σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί μια σειρά δημοπρατήσεων για μεγάλα έργα του δήμου, όπως τα έργα ανάπλασης της παραλίας, (αποθήκες, ποδηλατόδρομοι κτλ) του λυκείου Φερών και του νηπιαγωγείου που θα κατασκευαστεί στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και του σφαγείου των Φερών και του ΧΥΤΥ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, οι δύο νέοι κόμβοι εξασφαλίζουν την ασφαλή οδήγηση αλλά και κυκλοφορία για τους πεζούς. Ο χρόνος αποπεράτωσης που προβλέπουν οι συμβάσεις είναι έξι μήνες. Προβλέπεται η απομάκρυνση των νερόμπαρων και η διαμόρφωση οριζόντιας και κάθετης διαγράμμισης, η τοποθέτηση ενός προειδοποιητικού φωτεινού σηματοδότη στην έξοδο της Εγαντίας Οδού, η τοποθέτηση κυκλοφοριακών πινακίδων, σύμφωνα πάντα με την κυκλοφοριακή μελέτη. Παράλληλα, με τη διαμόρφωση αυτών των κόμβων θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων και θα προβλέπεται χώρος μόνο για φορτοεκφόρτωση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr