Δρομολογείται οριστική λύση για την στέγαση των προσκόπων 

Τις μεγάλες ελλείψεις στο μέιζον θέμα της στέγασης για πολλούς συλλόγους και φορείς της Αλεξανδρούπολης ανέδειξε το πρόβλημα που προέκυψε πριν λίγες εβδομάδες στο παλιό νοσοκομείο της οδού Δήμητρας, όπου αιφνιδίως έγινε διακοπή ρεύματος, λόγω της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο κτιριακό συγκρότημα.

Οι σύλλογοι και οι φορείς που στεγάζονται σε διάφορα σημεία του παλιού νοσοκομείου έμειναν ξαφνικά στο σκοτάδι, δίχως κανείς να τους έχει ενημερώσει, όπως αναφέρουν, για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ. Μεταξύ των φορέων αυτών είναι και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, με περίπου 100 παιδιά να έχουν μείνει στο σκοτάδι, δίχως μάλιστα να φαίνεται… φως στο τούνελ.

Μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, ενόψει και του χειμώνα, η Δημοτική Κοινότητα της Αλεξανδρούπολης, στην τελευταία συνεδρίασή της, στην οποία παρέστησαν και οι αρχηγοί του 1ου και 2ου Συστήματος Προσκόπων, αποφάσισε να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο να παραχωρήσει στους προσκόπους ένα οικόπεδο στην ανατολική πλευρά της πόλης, επί της οδού Ευγενίδου. Όπως σημείωσε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης και παλαιά πρόσκοπος Όλγα Βρετοπούλου στην εκπομπή «Οι Απέναντι» στον Δέλτα FM, υπάρχει η προφορική δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Τζανέτου Φιλιππάκου, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη, ότι εφόσον γίνει η παραχώρηση από το δήμο, θα μεριμνήσει για την αποστολή 5 οικίσκων των 25 ατόμων, για την στέγαση του 2ου συστήματος Προσκόπων. Ανάλογη δέσμευση για την παραχώρηση υπάρχει και από τον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Η κα Βρετοπούλου εκτίμησε ότι δυστυχώς το πρόβλημα με το ρεύμα στο παλιό νοσοκομείο δεν θα λυθεί άμεσα, κι έτσι πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να προσχωρήσουν όλες οι διαδικασίες, ώστε να γίνει η παραχώρηση του οικοπέδου αυτού και στη συνέχεια να τοποθετηθούν οι οικίσκοι για τους προσκόπους δίνοντας ζωή σε μία ολόκληρη γειτονιά.

«Στο χώρο του παλιού νοσοκομείου δραστηριοποιούνται 120 παιδιά, ενήλικες, γονείς προσκόπων. Είναι ένας χώρος που δεν συμβαδίζει με αυτό που πρεσβεύει ο προσκοπισμός. Όμως, σε κάθε περίπτωση, το 2019 οι πρόσκοποι στην Αλεξανδρούπολη συμπληρώνουν 100 χρόνια παρουσίας. Ετοιμάζουμε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, λίγο – πολύ, όλοι έχουν περάσει από τα προσκοπικά συστήματα και όλη η πόληγνωρίζει τι έχειπροσφέρεικοινωνικά και εθελοντικά ο προσκοπισμός. Το ελάχιστο που ζήτησαν και ζητούν είναι μία στέγη… με την πρότασή μας θεωρούμε πως λύνεται άμεσα το πρόβλημα και είμαι πολύ αισιόδοξη ότι τα διαδικαστικά ζητήματα θα τρέξουν γρήγορα, ώστε με πολλή χαρά να γιορτάσουμε τον επόμενο χρόνο τα εγκαίνια ενός νέου χώρου και τα 100 χρόνια προσκοπισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κική Ηπειρώτου-Γιώργος Πανταζίδης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο