Δρομολογείται η σύνδεση περιφερειακού-Λεωφόρου Μάκρης

 Το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ ενέκρινε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του έργου. Πώς θα κινούνται τα οχήματα στην περιοχή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Στην έγκριση της εφαρμογής όλων των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που κρίνονται απαραίτητες για την πραγματική ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Αλεξανδρούπολης, με τη σύνδεση του τμήματος που ήδη έχει δοθεί στην κυκλοφορία με τη Λεωφόρο Μάκρης, προχώρησε το περιφερειακό συμβούλιο ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το σημείο που ενώνονται οι δύο οδοί, χαρακτηρίστηκε πρόσφατα από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, κατά την παράδοση ακόμη ενός τμήματος του περιφερειακού, ως «σημείο μηδέν». Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση των εργασιών θα έχουν ισχύ έως και 3 μήνες, με τη δυνατότητα παράτασης. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα επί της Λεωφόρου Μάκρης και η περιοχή εργοταξιακής σήμανσης εκτείνεται από τη διασταύρωση με την οδό Κουταβού έως και τον κόμβο του καταστήματος Lidl.

περιφεριακός

Στην πρώτη φάση της μελέτης εργοταξιακής σήμανσης, θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας της αριστερής λωρίδας και εξυπηρέτησή της από τη δεξιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στη δεύτερη φάση, θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας της δεξιάς λωρίδας και εξυπηρέτησή της από την αριστερή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Για να δοθεί κατάλληλος χρόνος και χώρος στα οχήματα για αυτή τη μετάβαση αρχικά η αριστερή λωρίδα καταργείται και ο κυκλοφοριακός φόρτος εξυπηρετείται από τη δεξιά και ακολουθεί εκτροπή της κυκλοφορίας από τη δεξιά λωρίδα στην αριστερή.

Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα αρχίσει από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής απόφασης της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, για 3 μήνες με τις ενδεχόμενες παρατάσεις που πιθανόν θα απαιτηθούν.

περιφεριακός

Κατά τη διάρκεια έναρξης της κάθε φάσης κυκλοφοριακής ρύθμισης, θα πρέπει να υπάρχουν σημαιοφόροι στις κατάλληλες θέσεις, για την έγκαιρη προειδοποίηση και πληροφόρηση μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων που κυκλοφορούν στο εν λόγω Εθνικό οδικό δίκτυο και πλησιάζουν στην θέση παρέμβασης της κυκλοφορίας (στη συμβολή Ε.Ο.2 με Περιφερειακή οδό Αλεξ/πολης), και στις δύο κατευθύνσεις.

Επίσης, υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας είναι η έγκαιρη ενημέρωση και τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξ/πολης (Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης), στην υλοποίηση της κάθε φάσης κυκλοφοριακής ρύθμισης και σε συνεργασία μαζί της να γίνονται οι εργασίες σε ώρες μειωμένου κυκλοφοριακού φόρτου.

Για την τήρηση όλων των όρων ασφαλείας, απαιτείται ο έλεγχος για την παρακολούθηση και την τοποθέτηση των πινακίδων, τόσο από την ανάδοχο εταιρία και την επιβλέπουσα αρχή του έργου, όσο και από την αστυνομική αρχή.

περιφεριακός

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του