Δικαίωση του δήμου Αλεξανδρούπολης για τους πίνακες του κολυμβητηρίου

Το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε ότι μπορεί να γίνει η προμήθεια των 300.000 ευρώ, πάρα την απόρριψη της δαπάνης από την επιτροπή.
 «Βέλη» Λαμπάκη κατά της επιτρόπου – «Το κολυμβητήριο γίνεται το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα κι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, με στόχο τον αθλητικό τουρισμό».

Ως μία εξέλιξη που συνιστά δικαίωση για το δήμο Αλεξανδρούπολης χαρακτήρισε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, αναφορικά με την προμήθεια σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικών πινάκων για το κολυμβητήριο, μια δαπάνη ύψους 300.000 ευρώ που αρχικά είχε απορρίψει η επίτροπος.

Η τοποθέτηση των μηχανημάτων αυτών θα καταστήσουν το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης ως το πλέον σύγχρονο σε όλη την Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Ο κ. Λαμπάκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, δεν παρέλειψε να ρίξει τα ‘βέλη’ του τόσο στον τρόπο  με τον οποίο λειτουργεί το κράτος γενικότερα, όσο και ειδικότερα στην απόφαση της επιτρόπου να απορρίψει τη δαπάνη, εμποδίζοντας, όπως είπε, το δήμο να αποφασίζει για το μέλλον των δημοτών του.

Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε πως η όλη καθυστέρηση των περίπου 4 μηνών κόστισε στο δήμο, αφού έχασε σχεδόν 3 μεγάλες κολυμβητικές διοργανώσεις, οι οποίες, αν όλα είχαν κυλήσει ομαλά, θα είχαν φέρει στην πόλη εκατοντάδες αθλητές, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα είχαν τονώσει σε μεγάλο βαθμό και την τοπική αγορά.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, το κολυμβητήριό μας ολοκληρώνεται πλήρως. Με το ποσό των 300.000 ευρώ θα έχουμε πλέον ολυμπιακών προδιαγραφών πίνακες, βατήρες κι ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνονται στην πόλη μας μεγάλου επιπέδου και βεληνεκούς αγώνες. Το κολυμβητήριό μας, γίνεται ουσιαστικά εθνικό κολυμβητήριο, αφού σε κανένα άλλο κολυμβητήριο στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τόσο σύγχρονα μηχανήματα, ούτε καν στην Αθήνα», ανέφερε ο κ. Λαμπάκης, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του και παράλληλα ασκώντας κριτική σε όσους με τη μιζέρια τους θέλουν να κρατήσουν πίσω το δήμο.

Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το κράτος όσον αφορά τον έλεγχο των δαπανών στερεί κάποιες φορές τη δυνατότητα από τα δημοτικά συμβούλια να αποφασίσουν για τον τόπο τους. Τόνισε πως οι μηχανισμοί ελέγχου των δαπανών είναι απαραίτητοι και πρέπει να υπάρχουν, ωστόσο δεν θα πρέπει να αλλοιώνεται η βούληση του δημοτικού συμβουλίου που εκπροσωπεί όλο το λαό του δήμου Αλεξανδρούπολης, με το να κόβονται και να ακυρώνονται αποφάσεις μέσα από έναν επίτροπο, «είναι τραγικό», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Οι μηχανισμοί ελέγχου, δυστυχώς, πολλές φορές, ανακόπτουν την πορεία των πολιτικών αποφάσεων και της διακυβέρνησης του δήμου από εκλεγεμένα όργανα. Αυτό το τοπικό όργανο, που λέγεται επίτροπος Έβρου, έκανε ένα ακόμη λάθος:  έκοψε την προμήθεια των 300 χιλ ευρώ, με αποτέλεσμα για 4 μήνες, να χάσουμε 2-3 μεγάλες διοργανώσεις που θα αρκούσαν για να κάνουμε απόσβεση αυτού του κόστους… Την πλημμέλεια αυτή του επιτρόπου, την πλήρωσε ο λαός του δήμου».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στους δημοτικούς συμβούλους που αντέδρασαν προτείνοντας να αγοραστούν φτηνότερα συστήματα, αξίας 140.000 ευρώ, επισημαίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση δεν θα επιτυγχάνονταν ο στόχος της δημοτικής αρχής να καταστήσει το κολυμβητήριό μας το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, τα χρήματα αυτά προήλθαν από το εντυπωσιακό πλεόνασμα των 4,6 εκ ευρώ που έχει καταφέρει ο δήμος και που αποτελεί το 10% του συνολικού του προϋπολογισμού.

«Είχα τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αποφασίσω πολιτικά να κάνω το καλύτερο κολυμβητήριο της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Λαμπάκης σημειώνοντας πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον ο δήμος θα προσφύγει μέχρι και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να δικαιωθεί, μην επιτρέποντας η κακομοιριά και η  μιζέρια κάποιων να στοιχίσει στους δημότες.

Διεκδικεί μεγάλες διοργανώσεις

Πλέον, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προτίθεται, σε συνεργασία με την Κ.Ο.Ε. να διεκδικήσει σε πρώτη φάση κάποια διεθνή διοργάνωση επιπέδου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, όπως ένα από τα FINA Annual Swimming World Series που διεξάγονται σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο (Παρίσι, Ντόχα, Βερολίνο). Με αυτόν τον τρόπο θα διεξάγει διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου αλλά και θα πετύχει την αναγνωρισιμότητα της πόλης και στο εξωτερικό, μέσω του κολυμβητηρίου, καθώς εξοπλισμός τέτοιου υψηλού επιπέδου δεν υπάρχει πουθενά στην ελληνική επικράτεια και μάλιστα το καθιστούν ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.  Επίσης, θέλει να δημιουργήσει στο κολυμβητήριό του συνθήκες όμοιες με αυτές που συναντούν οι αθλητές στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και να προσελκύσει αθλητές και ομάδες από όλο τον κόσμο, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του