Διαμαρτυρία Γκουγκουσκίδου για υποβάθμιση σχολείων της Ορεστιάδας

Έντονα διαμαρτύρεται η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ» Μαρία Γκουγκουσκίδου από την αιφνιδιαστική απόφαση  αποχαρακτηρισμού από δυσπρόσιτων τριών σχολικών μονάδων του Δήμου Ορεστιάδας, λίγες  μόνο μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Πρόκειται για το Γυμνάσιο Ν. Βύσσας, το Λύκειο Ν. Βύσσας και το Γυμνάσιο Ριζίων, για σχολικές μονάδες δηλαδή που εδρεύουν σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου μας και στα οποία ο χαρακτηρισμός τους ως δυσπρόσιτων και η διπλή μοριοδότηση που αυτός συνεπάγεται αποτελούν όρο εκ των ων ουκ άνευ για τη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικό προσωπικό και επομένως για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, η οποία δείχνει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις λαμβάνονται από ανθρώπους που είτε δεν γνωρίζουν είτε αδιαφορούν για τους τόπους και τους ανθρώπους που αυτές αφορούν, γιατί αν δεν είναι δυσπρόσιτα χωριά η Ν. Βύσσα και τα Ρίζια, αν δεν είναι δυσπρόσιτα τα σχολεία που εδρεύουν στη Ν. Βύσσα και στα Ρίζια, τότε ποια είναι;

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί στο Δήμο Ορεστιάδας ένα κοινό μέτωπο δράσης από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, τους μαθητές και γενικά όλους τους φορείς του Δήμου, το οποίο να ασκήσει έντονη πίεση με κάθε μέσο ώστε η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας να ανακληθεί.

Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε μια τόσο άδικη απόφαση για τις σχολικές μονάδες του τόπου μας, η οποία θα οδηγήσει σε υποστελέχωσή τους, σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού τους έργου και σταδιακά στο κλείσιμό τους» αναφέρει η κα Μαρία Γκουγκουσκίδου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του