‘Διαζύγιο’ Όλγας Βρετοπούλου με την παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης εκφράζει το «θετικό της ενδιαφέρον» για να συστρατευτεί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη

Άλλη μία ηχηρή αποχώρηση από την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι. Αυτή τη φορά, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου, με μία αναλυτική επιστολή, απευθύνεται στους δημότες και εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για κάποιους «ευνοούμενους ημέτερους» και για μία «κλειστή ομάδα» εντός της παράταξης, ενώ δηλώνει πως θέτει τον εαυτό της στην διάθεση του επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για Όλους» Γιάννη Ζαμπούκη, αφού όπως υπογραμμίζει, «ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ».

Μετά την προ λίγων μηνών αποχώρηση του στενού συνεργάτη του Δημάρχου και για χρόνια προέδρου στη ΔΕΥΑΑ Βαγγέλη Μυτιληνού, ο οποίος θα διεκδικήσει ως επικεφαλής δικού του συνδυασμού το δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του Μάϊου του 2019, ακολούθησε και η αποχώρηση της δημοτικής συμβούλου Ελένης Ιντζεπελίδου, με μία επιστολή στην οποία υπήρχε διάχυτος ο προβληματισμός για την πορεία της παράταξης και διάφορες συμπεριφορές και τακτικές, ήρθε και η σειρά της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγας Βρετοπούλου.

Η απόφασή της ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, αφού η ίδια είχε εκφράσει τον προβληματισμό της για το αν θα είναι ξανά υποψήφια με τον κ. Λαμπάκη και μέσα από τη συχνότητα του Δέλτα FM, πριν από περίπου μία εβδομάδα. Όπως είχε πει τότε, χρειάζεται κάποιες εγγυήσεις από το Δήμαρχο προκειμένου να συνεχίσει την πορεία αυτή, αφού επιθυμία της είναι να αναγνωριστεί, επιτέλους, η δουλειά και η προσπάθεια που έχει καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, με την χθεσινή επιστολή της δίνει μία άλλη ερμηνεία στα περί εγγυήσεων, που θα συζητηθεί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως για πολλούς η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη, αφού το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν ήταν ευχάριστο εδώ και καιρό. Αποκορύφωμα της απόστασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της δημοτικής αρχής και της κυρίας Βρετοπούλου, ήταν όσα εκτυλίχθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για το θέμα της στέγασης των προσκόπων, αλλά και για τον κανονισμό λειτουργίας του Πλατανότοπου. Τελικά, το «ποτήρι» ξεχείλισε και η απόφαση για αποχώρηση από την παράταξη είναι πλέον γεγονός. Παράλληλα, σε μία μάλλον μη αναμενόμενη κίνηση, δηλώνει πως θέτει τον εαυτό της στη διάθεση του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, για συστράτευση σε αυτή την ‘έντιμη και όμορφη προσπάθεια’, όπως αναφέρει.

Αναλυτικά η επιστολή αποχώρησης

Αγαπητοί μου Συνδημότες,

Οι κοινές μας ανησυχίες και οι κοινοί μας καθημερινοί αγώνες, για προκοπή, ευημερία στον τόπο μας, στις οικογένειες μας και στους συνανθρώπους μας, με οδηγούν σήμερα να επικοινωνήσω δημόσια μαζί σας  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εμπιστοσύνη που μου δείχνετε τόσα χρόνια. Υπηρέτησα για χρόνια,  πιστά και αγόγγυστα, την παράταξη του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη βλέποντας τις προοπτικές του Δήμου μας και επιθυμώντας  να “πιάσω”  το κοινό μας όνειρο. Θεωρούσα πάντα πως ακόμη και οι διαφωνίες που είχαμε σε πολλά  θέματα κατά καιρούς ήταν δημιουργικές και απέβλεπαν μόνο στο καλό του Δήμου. Όμως τους τελευταίους μήνες η συμπεριφορά του απέναντι μου άρχισε να αναδίδει μια “δυσοσμία”  την οποία μέρα με την ημέρα άρχισαν να “εισπράττουν” οι δημότες όλο και περισσότερο.

Καθημερινά πλέον φαινόταν η έντονη προσπάθεια του Δημάρχου να φρενάρει την δική μου προσπάθεια, παρακάμπτοντας με χωρίς καμία εξήγηση. Κάποιοι το ερμήνευσαν σαν σύγκρουση “προσωπικοτήτων”. Όμως ήταν φανερό ότι η παρουσία μου και ο ανιδιοτελής αγώνας μου ενοχλούσε την κλειστή του ομάδα και ότι η στρατηγική τους ήταν απλά να μειωθεί η δημόσια παρουσία μου. Με περισσή δόση ειρωνείας, έκανα πρόσφατα δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ που αφορούσαν ανταλλάγματα και εγγυήσεις για διάφορα αξιώματα που “απαίτησα” από τον Δήμαρχο. Ο λόγος ήταν απλά για να εκθέσω τους ευνοούμενους “ημετέρους” οι οποίοι συνηθίζουν να ασκούν βέτο και να βάζουν προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να στηρίζουν τον Δήμαρχο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συζητούσα καθημερινά με ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με τιμούν επιλέγοντας με να υπηρετώ την Αλεξανδρούπολη. Αυτό με βοήθησε πλέον να αποφασίσω να μη φθείρω πλέον τον εαυτό μου με μίζερες λογικές και παρασκήνια. Είναι ολοφάνερο ότι τα όνειρα και τα οράματα μας βρίσκονται σε διαφορετικούς δρόμους εδώ και καιρό. Είναι προφανές ότι σήμερα αποτελώ “βαρίδιο” για την παράταξη Λαμπάκη και η παράταξη Λαμπάκη αποτελεί “βαρίδιο” για την ζωή μου. Για να τεκμηριώσω απόλυτα σε όλους,  ότι η επιδίωξη μου τόσα χρόνια δεν είναι ούτε τα αξιώματα, ούτε η εγγυημένη εκλογιμότητα, ούτε η ευνοϊκή μεταχείριση από το κόμμα μου την ΝΔ δηλώνω την αμετάκλητη απόφαση μου να αποχωρήσω από την παράταξη “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ”. Για να προλάβω τις γνωστές Κασσάνδρες που θα διαρρεύσουν διάφορα βρώμικα σενάρια και υποθέσεις για διαπραγματεύσεις με υποψήφιους Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Βουλευτικά ψηφοδέλτια κλπ δηλώνω ότι: Είδα, άκουσα και διάβασα τις τελευταίες ημέρες την ανακοίνωση της νέας υποψηφιότητας της  παράταξης ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ του κυρίου Γιαννη Ζαμπούκη. Άκουσα τις πρώτες βασικές αρχές του. Άκουσα για φρέσκιες ιδέες, σύγχρονο τρόπο σκέψης, αποφασιστικότητα για διαφάνεια. Άκουσα την πρόσκληση για μια όμορφη και έντιμη προσπάθεια. Και άκουσα αυτό που πραγματικά με συγκινεί.  Το  ΕΣΥ  και όχι το ΕΓΩ. Δεν έχω λόγο να μελετήσω, να οργανώσω, να συζητήσω, να διαπραγματευτώ και να συμφωνήσω σε κάτι.

Χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία εκφράζω δημόσια το θετικό μου ενδιαφέρον να συστρατευτώ σε αυτήν την προσπάθεια. Χωρίς κανένα απολύτως όρο πέραν της εντιμότητας και της με ίσους όρους αντιμετώπιση,  θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για να με αξιολογήσει μαζί με τους συνεργάτες του και να με αξιοποιήσει όπου κρίνει  ότι η συμβολή μου θα είναι παραγωγική και αποτελεσματική. Ο Δήμος αξίζει τα καλύτερα. Σας ευχαριστώ όλους. Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ. Συνεχίζουμε…..

Ολγα Βρετοπούλου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο