Διαδικτυακή καμπάνια για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Διαδικτυακή καμπάνια με συγκέντρωση υπογραφών για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που από την 1η Μαρτίου κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10/3. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 4.400 υπογραφές.

Ο 25χρονος ανθυπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κούκλατζης που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται ακόμα προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα που συνοδεύει την καμπάνια και που απευθύνεται στους Γενικούς Γραμματείς του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., «η διεθνής κοινότητα πρέπει να βάλει τέλος στην κράτηση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας, ως επικίνδυνοι εγκληματίες, για να επιστρέψουν πίσω στα καθήκοντά τους και στην αγκαλιά των οικογενειών τους, που τους περιμένουν με λαχτάρα», ενώ ο δημιουργός της καμπάνιας αναφέρει: «Έχω πάρει κουράγιο απ’ τη δύναμη και το πάθος αυτού του κινήματος για ελευθερία, δικαιοσύνη κι έναν καλύτερο κόσμο. Γι’ αυτό απευθύνομαι σ’ εσάς. Γιατί ξέρω ότι, αν κάποιος μπορεί να ελευθερώσει τα παιδιά της Ελλάδας τους κρατούμενους στρατιωτικούς, είναι το κίνημα του Avaaz».

Στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη φαίνεται πως θα παραμείνουν έγκλειστοι όλο τον Μάρτιο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Έγκλειστοι όλο τον Μάρτιο;

Στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη φαίνεται πως θα παραμείνουν έγκλειστοι όλο τον Μάρτιο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.

Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των ελλήνων στρατιωτικών.

Η ελληνική πλευρά τις τελευταίες ημέρες, με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει έως τώρα από την Τουρκία, καταβάλλει προσπάθεια σε διπλωματικό επίπεδο να καταδείξει πως η υπόθεση των δύο στρατιωτικών ήταν ένα συνηθισμένο μεθοριακό επεισόδιο και τίποτα περισσότερο.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε άλλωστε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη την Ορεστιάδα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, και τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, και συναντήθηκε με τους γονείς των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
«Η κράτησή τους δεν δικαιολογείται, παρά μόνο επιχειρείται να δικαιολογηθεί, στο όνομα της σύνδεσης του κατηγορητηρίου από την πλευρά της τουρκικής δικαστικής Αρχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός που ως δικηγόρος έχει εξετάσει και τις νομικές ιδιαιτερότητες της υπόθεσης.  Όμως, φαίνεται ότι οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά τερτίπια για να παρατείνουν την κράτηση των δύο, μέχρι να υπάρξει απόφαση σε πολιτικό επίπεδο.

Κική Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του