Δημοτικό αναψυκτήριο το παλιό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης;

Μεγάλη συζήτηση αλλά και αντιπαραθέσεις άνοιξαν οι δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκη και του υπευθύνου αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη για το μέλλον του παλιού κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης. Έναν χώρο που σκουριάζει και καταρρέει «φωνάζοντας» για την ανάγκη παρέμβασης αλλά ωστόσο αυτοί που πρέπει, έχουν αλλάξει αρκετές φορές άποψη για το μέλλον του.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του κου Βαταμίδη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη που αναφέρει ότι το παλιό κολυμβητήριο προορίζεται για … αναψυκτήριο. Πλήθος σχολίων έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο και πολλοί αναρωτήθηκαν αν πραγματικά αυτό έχει ανάγκη η πόλη σήμερα και όχι την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής που τόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Για το παλαιό κολυμβητήριο που με την αδράνεια των διοικούντων πολλοί έβλεπαν να οδηγείται στην απαξίωση και την καταστροφή με το γκρέμισμά του, να ναι το μοιραίο αποτέλεσμα, οι άνθρωποι του αθλητισμού είχαν προτείνει την δημιουργία ενός αθλητικού πολυχώρου που θα μπορούσε να στεγάσει αρκετά αθλήματα,  ενώ ουκ ολίγες φορές, είχαμε ακούσει και από τον Δήμαρχο κο Λαμπάκη την βούληση για δημιουργία του «Σπιτιού της Γυμναστικής». Όλα αυτά πανε στην άκρη, όπως φαίνεται, για να μετατραπεί ένας πολύτιμος χώρος σε … αναψυκτήριο, κάτι που μοιραία φέρνει προβληματισμοί και ερωτηματικά.

Διευκρινιστική ανακοίνωση

Το γραφεί τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αργά το μεσημέρι απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Προς άρση των όποιων παρερμηνεύσεων σχετικά με την αξιοποίηση του παλαιού κολυμβητηρίου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διευκρινίζει με ανακοίνωση του πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να αναδείξει και αξιοποιήσει την εν λόγω εγκατάσταση με τρόπο ώστε το νέο αυτό σύνολο να αποτελέσει ένα σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό (μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή) αλλά και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αφού η μικρή κολυμβητική δεξαμενή θα προορίζεται για αυτή την κοινωνική ομάδα.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων η παρούσα κτιριακή υποδομή του παλαιού κολυμβητηρίου θα κατεδαφιστεί, πλην των προαναφερθέντων κολυμβητικών δεξαμενών καθώς και του λεβητοστασίου. Επιπλέον, περιμετρικά των υφισταμένων δεξαμενών πρόκειται να αναγερθούν νέες κτιριακές υποδομές, όπως αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, ιατρείο και αναψυκτήριο».

Γ.Π.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr