Δημοπράτηση νέου ποδηλατοδρόμου και υπαίθριου χώρου στάθμευσης

Με την έγκριση των όρων διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή του υποέργου με τίτλο «Επέκταση ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης», ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη του διαγωνισμού, πιθανότατα εντός Απριλίου, για ένα από τα πολλά έργα του δήμου Αλεξανδρούπολης, τα οποία εντάχθηκαν και εξασφάλισαν χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Το έργο της επέκτασης του ποδηλατοδρόμου και της διαμόρφωσης νέου χώρου στάθμευσης, στην παραλιακή, έχει προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ. Προβλέπεται η κατασκευή ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης συνολικού μήκους 1,44 χλμ. που θα εκτείνεται από την συμβολή της παραλιακής οδού με την Λεωφόρο Δημοκρατίας ως την είσοδο του λιμανιού. Προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης 7.000 τμ δυτικά του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς», χωρητικότητας 115 θέσεων, καθώς και επέκταση της πλατείας του φάρου σε επιφάνεια 800 τμ.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης των όρων διακήρυξης και οι τεχνικές προδιαγραφές του, με τη μορφή του επείγοντος, καθώς, όπως επισημάνθηκε, οι διαδικασίες που ακολουθούν είναι χρονοβόρες και θα πρέπει ο δήμος να προλάβει όλες τις καταληκτικές ημερομηνίας που ορίζει η νομοθεσία.

Σημειώνεται πως ήδη έχει γίνει μία σειρά ενεργειών ενώ η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π ΠΑΜΘ, έχει διατυπώσει τη θετική γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο.

Τα έργα της πρότασης του Δήμου για το Β.Α.Α.

Υπενθυμίζουμε πως η πρόταση του Δήμου για το πρόγραμμα ‘Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης’ απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των υποβληθεισών προτάσεων από άλλες πόλεις της ΑΜΘ, εξασφαλίζοντας 8,6 εκ ευρώ για τα εξής έργα:

1) Διαμόρφωση του χώρου της παραλίας

2) Ανάπλαση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα

3) Επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων

4) Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης

5) Έρευνα αρχιτεκτονικής αποκατάστασης κτιρίων

6) Ανάδειξη – Αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ

7) Εμπλουτισμό του αστικού εξοπλισμού

8) Ανάπτυξης της τουριστικής συνείδησης

9) Επιμόρφωση στελεχών του τουριστικού τομέα

10) Δομή υποστήριξης των επιχειρήσεων

11) Δημιουργία ταυτότητας της πόλης

12) Ανάπτυξη ψηφιακού τουριστικού οδηγού

13) Βελτίωση των υπηρεσιών προς τις ευπαθείς ομάδες

14) Δράσεις πολυπολιτισμικού χαρακτήρα

15) Τεχνική & επιστημονική Υποστήριξη

16) Δράσεις δικτύωσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο