ΔΕΥΑΑ: Δίκτυα αποχέτευσης σε Τραϊανούπολη και Αισύμη

Για πληθώρα παλαιών αλλά και νέων έργων της ΔΕΥΑΑ μίλησε ο πρόεδρός της, Γιώργος Ουζουνίδης, παρουσία του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της επιχείρησης. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ, Χρήστος Κακαλής.

Ο κ. Ουζουνίδης, αναφέρει το alexpoli.gr, ξεκίνησε κάνοντας λόγο για τις δράσεις που έκανε η ΔΕΥΑΑ το 2018 προς τη διευκόλυνση των δημοτών εκείνων που αδυνατούσαν να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων (και κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης). «Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η λήψη αυτή δράσεών μας βοήθησε 1000 πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, απαρίθμησε τις διάφορες κατηγορίες έργων που είτε υλοποιούνται είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί:

  1. i) Δημιουργία και διεύρυνση των κοινωνικών τιμολογίων

Η ΔΕΥΑΑ προσανατολίζεται στη δημιουργία 2 νέων ειδών κοινωνικών τιμολογίων:

  • Ένα σχετικό με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
  • Ένα σχετικό με τους μακροχρόνια άνεργους χαμηλού εισοδήματος
  1. ii) Ανεύρεση τρόπου για την εξοικονόμηση ενέργειας

Η ΔΕΥΑΑ προσανατολίζεται στην κατασκευή ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της (διαθέτει ήδη την έκταση στη δημοτική ενότητα των Φερών)

iii) Εκπόνηση και ωρίμανση μελετών για μικρά και μεγάλα έργα

Συγκεκριμένα, ο κ. Ουζουνίδης αναφέρθηκε σε 5 κατηγορίες έργων:

Αυτά που υλοποιούνται ήδη: Όπως η ανύψωση του υδροταμιευτήρα που θα καλύψει ανάγκες των επομένων δεκαετιών (ολοκληρώνεται ήδη η δεύτερη φάση του έργου) και η δημιουργία δικτύων αποχέτευσης στη Μάκρη (από εβδομάδα ξεκινούν οι εκσκαφές).

Εγκεκριμένα έργα που οδηγούνται σε διαγωνισμό: Όπως ο τηλε-έλεγχος / τηλεχειρισμός (1.5 εκ. Ευρώ), ο βιολογικός της Μάκρης (2 εκ. ευρώ) και η αναβάθμιση του βιολογικού σταθμού Αλεξανδρούπολης (4.5 εκ. Ευρώ).

Εγκεκριμένες, κατατεθειμένες, ώριμες προτάσεις: Όπως το δίκτυο ύδρευσης περίπου 40 χιλιομέτρων στις Φέρες (2.5 εκ. ευρώ), η αντικατάσταση κομματιού ύδρευσης για τον οικισμό της Συκορράχης (300 χιλιάδες ευρώ) και η αντικατάσταση κομματιού ύδρευσης για τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής (300 χιλιάδες ευρώ).

Ωρίμανση και εκπόνηση μελετών και αδειοδοτήσεων: Όπως αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης οικισμών ανά το δήμο – ανάμεσά τους ο οικισμός της Κίρκης (300 χιλιάδες ευρώ) και ο οικισμός του Πέπλου (500 χιλιάδες ευρώ), η αποχέτευση της Τραϊανούπολης (12 εκ. ευρώ) και η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό της Αισύμης.

Λοιπά έργα: Όπως η κατασκευή νέου διυλιστηρίου, πλησίον του υφισταμένου, η μελέτη για ένα νέο αγωγό 35 χιλιομέτρων που θα οδεύει παράλληλα με τον υφιστάμενο από τον υδροματιευτήρα στο διυλιστήριο, η δημιουργία αγωγού μεταφοράς από το νέο διυλιστήριο για να καλυφτούν οι ανάγκες της Μάκρης, των Δικέλων και της Μεσημβρίας (20 εκ. Ευρώ), καθώς και η πρόσληψη 33 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για τη ΔΕΥΑΑ (προσωπικό γενικών καθηκόντων, διοικητικό προσωπικό, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, υδραυλικοί).

Ο κ. Λαμπάκης συμπλήρωσε ότι με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ έχουν πάρει χρήση των δημόσιων χώρων στα Πέτρινα, όπου και θα ξεκινήσει η παρέμβαση σε ζητήματα καθαριότητας, πρασίνου, και φωτισμού.

Τέλος, ο κ. Κακαλής επεσήμανε ότι η ΔΕΥΑΑ βρίσκεται σε φάση εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης. «Σύμφωνα με στοιχεία, έχουμε ελάχιστες βλάβες, με δίκτυα που αν τα απλώσουμε, θα φτάσουν μέχρι Αθήνα – μάλιστα, είναι δίκτυα που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο» υπογράμμισε.

Ν. Δκαμαντόπουλος

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του