Δεν μπορώ άλλο τόση μούχλα

Υπάρχει, που λέτε, τόση μούχλα στα μυαλά ορισμένων, που έχει εξαφανίσει κι όποιο κύτταρο εξυπνάδας και αντίληψης είχε απομείνει. Δύο παραδείγματα θα σας πω που εντόπισα σε σχόλια, αγνώστων –ευτυχώς- σε εμένα ατόμων, στο facebook. Στην πρώτη περίπτωση, στη θετικότατη είδηση για μαθήματα κολύμβησης στα σχολεία, πετιέται ένας και γράφει ότι σε μία χώρα που δίνεται βαρύτητα στην κολύμβηση και όχι στα θρησκευτικά, δεν υπάρχει ελπίδα. Στο μόνο που συμφωνούμε είναι στο ότι δεν υπάρχει ελπίδα και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το εξηγήσω περαιτέρω. Στην άλλη περίπτωση, σε ανάρτηση για τη συναυλία των Stavento, γράφει κάποιος «νοικοκυραίος», ότι σιγά το συγκρότημα, τα τραγούδια τους έχουν μόνο βωμολοχίες, πώς να πάει κανείς το παιδί του!!! Το παιδί σου (που κινδυνεύει πολύ λιγότερο από τα μπινελίκια ενός συγκροτήματος και πολύ περισσότερο από άλλα, πολύ πιο ύπουλα πράγματα), να το πας στο λούνα παρκ ή στο πάρκο, λέω εγώ. Καλή ιδέα, έτσι; Στοιχηματίζω ότι δεν το είχες σκεφτεί! ΟΥΦ ΠΙΑ.
Κ.Η.

Τα φουγάρα της ΕΒΖ

Την έναρξη της λειτουργίας των εργοστασίων στο Πλατύ Ημαθίας πρώτα αλλά και στην Ορεστιάδα για την επεξεργασία των ζαχαρότευτλων ανακοίνωσε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στοχεύοντας όπως επισημαίνει, «στην επιτυχή έκβαση για την παραγωγή ελληνικής ποιοτικής ζάχαρης».
Η φετινή καμπάνια τοποθετείται την επόμενη βδομάδα έχοντας λάβει, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, «όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, πραγματοποιώντας αντίστοιχες επιτυχείς δράσεις για μια ομαλή και καθόλα αποτελεσματική παραγωγική περίοδο».
Γ.Π.

Με καλέσματα δεν γίνεται δουλειά

Η Ομάδα των Είκοσι (G20) κάλεσε χθες όλες τις χώρες να «εντείνουν τη βοήθειά τους» και να «συντονίσουν» καλύτερα τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και να μοιραστούν «τα βάρη που αντιστοιχούν», σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Χανγκτζόου (Κϊνα) (φέξε μου). «Καλούμε να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των προσφύγων (…) και προσκαλούμε όλα τα κράτη, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, να αυξήσουν τη βοήθειά τους προς τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς», μα τι τακτ, τι ευγένεια, χώμα τους κάνατε. Η G20, που εκπροσωπεί το 85% του παγκόσμιου πλούτου, επανέλαβε επίσης την έκκλησή της (τους έκανε όλους σκόνη) για καλύτερο «συντονισμό των προσπαθειών σε παγκόσμια κλίμακα» προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι βαθιές αιτίες της προσφυγικής κρίσης» και να «κατανεμηθούν τα βάρη» (άρες μάρες κουκουνάρες).
Κ.Η.

Turkish Stream ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα;

Ο αγωγός Turkish Stream θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Σύμφωνα με το in.gr, η κατασκευή του έργου είχε ανασταλεί μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία πέρυσι. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ότι ο αγωγός θα κατασκευαστεί τελικά, τουλάχιστον στο πρώτο του κομμάτι.
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις για τους όρους παροχής ρωσικού αερίου στην Τουρκία θα συνεχίζονται μετά τη συνάντηση που είχαν ο Μίλερ και ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Οι δύο πλευρές συζήτησαν την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη για την επανεκκίνηση του έργου του αγωγού, για τη διαδικασία διαιτησίας αναφορικά με τις εκπτώσεις στις τιμές του αερίου, καθώς και για την περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία.
Γ.Π.

Ο λόγος του Βασιλιά

«Οι άνθρωποι της Νορβηγίας είναι κορίτσια που αγαπούν κορίτσια, αγόρια που αγαπούν αγόρια και αγόρια και κορίτσια που αγαπιούνται μεταξύ τους».
«Οι άνθρωποι της Νορβηγίας είναι επίσης μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Πολωνία, τη Σουηδία, τη Σομαλία και τη Συρία. Δεν είναι πάντα εύκολο να λέμε από που ερχόμαστε, σε ποια εθνικότητα ανήκουμε. Το σπίτι μας βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και η καρδιά μας. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί πάντα να τοποθετηθεί μέσα στα σύνορα μιας χώρας…»
«Οι άνθρωποι της Νορβηγίας πιστεύουν στον Θεό, στον Αλλάχ, παντού και πουθενά».
Ποιος τα είπε αυτά; Μα ο Βασιλιάς της Νορβηγίας, μιας πραγματικά πολιτισμένης χώρας, όπου στις πλατείες του Όσλο ο κόσμος ακούει ζωντανή κλασσική μουσική και μέσα στα τραίνα και το μετρό οι πολίτες διαβάζουν (όλοι) το βιβλίο ή την εφημερίδα τους.
Γ.Λ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο