Δεν έχουν τέλος τα ατυχήματα στον περιφερειακό της Αλεξανδρούπολης

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα, με σημαντικές υλικές ζημιές, τραυματισμό και αδιαμφισβήτητη ψυχική ταλαιπωρία για τους εμπλεκόμενους σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη διασταύρωση του περιφερειακού με την Ηροδότου. Οδηγοί και περίοικοι ζητούν από το δήμο να προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση φαναριών, προτού θρηνήσουμε θύματα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, άλλο ένα σοβαρό τροχαίο, με υλικές ζημιές και τραυματισμό, είχε σημειωθεί και στη διασταύρωση του περιφερειακού με την Αγίου Δημητρίου. Όπως λένε οδηγοί που κινούνται πολύ συχνά επί της περιφερειακής οδού, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, πρόκειται για ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Ζητούν επιτακτικά να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση φαναριών από το δήμο, όχι μόνο στη συγκεκριμένη διασταύρωση, αλλά και σε άλλα σημεία.

Σημειώνεται πως ο δήμος Αλεξανδρούπολης είχε πραγματοποιήσει διαγωνισμό για το εν λόγω έργο, είχε βρεθεί ανάδοχος και αναμένονταν στις αρχές του 2017 να ξεκινούσε η τοποθέτηση των φαναριών, η οποία, συμβατικά θα διαρκούσε 4 μήνες, ωστόσο η εκτίμηση που υπήρχε ήταν ότι μέσα σε 1-2 μήνες θα είχε ολοκληρωθεί η παρέμβαση. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε οι ενημερωτικές πινακίδες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας από συνεργεία της τροχαίας…

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο επαγγελματία της περιοχής της Ηροδότου, ο οποίος μάλιστα σκέφτεται να κινηθεί και δικαστικά εναντίον του δήμου, μετά το προχθεσινό ατύχημα:

«Αυτοκινητιστικών ατυχημάτων συνέχεια στην διασταύρωση των οδών Ηροδότου και Θ. Γεωργιάδη. Ένας άνθρωπος τραυματισμένος, σημαντικές υλικές ζημιές και ανυπολόγιστο ψυχικό στρες. Η Δημοτική αρχή δεν δικαιολογείται. Χθες έπρεπε να είχε τοποθετήσει φωτεινούς σηματοδότες στην παραπάνω διασταύρωση. Επειδή καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτοκινητιστικών συγκρούσεων στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς να ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος και ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν θύματα. Αν υπάρξουν θύματα τότε θα είναι αργά και η ευθύνη σ’ αυτούς που έχουν ως σκοπό την προστασία ανθρώπινης Ζωής».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο