efhmerida1

«Δαντέλα» οι δρόμοι του Έβρου

 Βαθιές οι πληγές της κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο του νομού, λόγω της κακοκαιρίας.

 Δύσκολο το έργο των συνεργείων, αφού οι κλιματικές συνθήκες δεν ευνοούν τα «μπαλώματα» – Πολλά παράπονα των οδηγών και αρκετές ζημιές στα οχήματα.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε στο ήδη προβληματικό, κατά τόπους, οδικό δίκτυο του Έβρου η κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων. Ο συνδυασμός παγετού και χιονιού, με το αλάτι που έπεσε για να διατηρηθούν ανοικτοί οι δρόμοι, δημιούργησε φθορές στο οδόστρωμα, τις οποίες δίνουν αγώνα για να κλείσουν τα συνεργεία, δίχως, όμως, ιδιαίτερη επιτυχία…

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το εθνικό δίκτυο και ο κάθετος άξονας παρέμειναν ανοικτά, χάρη στις πολύωρες μάχες που έδωσαν μηχανήματα και εργαζόμενοι, υπό την καθοδήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων και της περιφερειακής ενότητας Έβρου.

«Αυτό είναι το κόστος που πληρώνουμε σήμερα», λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβις, ο οποίος χθες πραγματοποίησε περιοδεία από την Αλεξανδρούπολη ως το Διδυμότειχο, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα. «Δυστυχώς, ενώ καταφέραμε με πολύ κόπο να κρατήσουμε ανοικτό το οδικό μας δίκτυο και να μην παραλύσει ολόκληρος ο νομός, σήμερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση στους δρόμους μας. Ήδη, η κατάσταση δεν ήταν καλή, αφού σωστή συντήρηση έχει να γίνει 20 χρόνια, με αποτέλεσμα, τώρα, να έχει επιδεινωθεί το πρόβλημα και να υφίστανται ζημιές και τα οχήματα».

Συνεργεία της ΠΕ Έβρου πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία, κλείνοντας τις λακκούβες με άσφαλτο ταχείας πήξεως. Ωστόσο, πρόκειται για παρεμβάσεις που γίνονται σε μη κατάλληλη κλιματική περίοδο, με αποτέλεσμα να σχύει το γνωστό «ράβε-ξήλωνε».

Ο κ. Πέτροβιτς επικοινώνησε με την Εγνατία οδό, προκειμένου να αναλάβουν και δικά της συνεργεία κάποιες παρεμβάσεις, ιδιαίτερα στο τμήμα του κάθετου άξονα μεταξύ Μάνδρας και Ψαθάδων.

Προβλήματα και μέσα στις πόλεις

Εντωμεταξύ, φθορές στο οδόστρωμα παρατηρούνται και στις πόλεις του Έβρου. Ακόμη και στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο χιονιάς είχε μικρότερη διάρκεια, έχουν κάνει την εμφάνισή τους νέες λακκούβες ως αποτέλεσμα και των συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Σοβαρή είναι η κατάσταση και  στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, όπου οι δήμοι δίνουν προσωρινές λύσεις με μπαλώματα. Σύμφωνα με το e-vertigo.gr, βαθιές λακκούβες μετατρέπονται σε επικίνδυνα σημεία πρόκλησης ατυχήματος ή ζημιάς στα οχήματα και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους εντός και εκτός κατοικημένων περιοχών, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης δεν είναι δυνατό να γίνει ακόμα, ωστόσο οι τεχνικές υπηρεσίες και των τριών δήμων ξεκινούν την καταγραφή των σημείων στα οποία θα πρέπει να παρέμβουν, έστω και με προσωρινές λύσεις. Και αυτές όμως, μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

αποκαλυπτικές οι εικόνες από  τον κάθετο άξονα του Έβρου (φωτος: Θ. Τσολάκης)

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr