Γραμματόσημα με αποτύπωμα Έβρου

Ξεχωριστά γραμματόσημα που θα ταξιδεύουν όλο τον κόσμο με το αποτύπωμα της επιστήμονος που ζει, εργάζεται, δημιουργεί στον Έβρο, Μαρίας Λαμπροπούλου.

Πέντε απεικονίσεις μέσα από το μικροσκόπιο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μαρίας Λαμπροπούλου, προσαρμόστηκαν από τα ΕΛΤΑ σε γραμματόσημα, μεταλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο, την ψυχρή Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη.

Για πρώτη φορά αποτυπώνονται σε γραμματόσημα κύτταρα που σχηματίζουν εικόνες και παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής. Από την Δευτέρα, οι εντυπωσιακές εικόνες από το μικροσκόπιο της επιστήμονος που ζει, εργάζεται, δημιουργεί στον Έβρο, Μαρίας Λαμπροπούλου, αποτυπωμένες σε γραμματόσημα θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο» έγινε στην Αλεξανδρούπολη, από την Πρόεδρο του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων κυρία Σταυράκη Ευφροσύνη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τα ΕΛΤΑ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, χθες το βράδυ στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ και πλήθους κόσμου βρέθηκε σε αυτή.

«Η Περιφέρεια στήριξε εξ αρχής και θα είναι πάντα αρωγός σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που προάγουν την Επιστήμη, την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Συγχαίρουμε την κυρία Λαμπροπούλου και την ευχαριστούμε!» σημειώνει σε ανάρτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς.

Η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων έγινε στην Αλεξανδρούπολη, από την Πρόεδρο του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων κυρία Σταυράκη Ευφροσύνη
Πέντε απεικονίσεις μέσα από το μικροσκόπιο της Αν. Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής Μαρίας Λαμπροπούλου, προσαρμόστηκαν από τα ΕΛΤΑ σε γραμματόσημα

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο