Γκαρά προς ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Αναθεωρήστε…»

Την επανεξέταση της απόφασης για την αναστολή των δρομολογίων του ΟΣΕ στο βόρειο Έβρο, καθώς αυτή θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και θα διαδραματίσει έναν εξαιρετικά ανασταλτικό παράγοντα για την ομαλή μετακίνηση των πολιτών, ζητά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Οι αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολλές και εύλογες. Πέρα από το αίσθημα της απομόνωσης που νιώθουν έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του βορείου Έβρου, μετά από δεκάδες περικοπές δρομολογίων, καταργήσεις υπηρεσιών κτλ, υπάρχουν και πρακτικά προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της απόφασης του ΟΣΕ.

Όπως αναφέρει η κα Γκαρά στην επιστολή της, «με τον τρόπο αυτό διακόπτεται ουσιαστικά η πρωινή σύνδεση του βόρειου τμήματος με την Αλεξανδρούπολη, αλλά προβλήματα δημιουργούνται και για τους επιβάτες οι οποίοι έρχονται από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, καθώς δεν θα μπορούν να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους μέχρι και τα Δίκαια». Η βουλευτής σημειώνει ακόμη πως αντί αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, «περιμέναμε πολιτικές και πρωτοβουλίες από την πλευρά σας, ώστε τα εν λόγω δρομολόγια και η χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου να γίνουν προσιτά κι ελκυστικά προς τους πολίτες, ώστε να αυξηθεί και η επιβατική κίνηση».

Η επιστολή Γκαρά

Αξιότιμε κ. Τσαλίδη,
με πρόσφατη επιστολή του ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας Α. Ε (Ο.Σ.Ε.) ανακοίνωσε την αναστολή των δρομολογίων IC90 και IC91 στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Δίκαια από τις 17 και 18 Ιανουαρίου 2018 αντίστοιχα. Σύμφωνα με αίτημα της εταιρεία σας, απαιτείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες η άμεση εφαρμογή της αναστολής λόγω της μειωμένης επιβατικής κίνησης του συγκεκριμένου δρομολογίου, αλλά και λόγω της έλλειψης προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών.

Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τη συγκεκριμένη απόφαση στον νομό Έβρου είναι, δικαιολογημένα, ιδιαίτερα έντονες, καθώς με τον τρόπο αυτό διακόπτεται ουσιαστικά η πρωινή σύνδεση του βόρειου τμήματος με την Αλεξανδρούπολη, αλλά προβλήματα δημιουργούνται και για τους επιβάτες οι οποίοι έρχονται από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, καθώς δεν θα μπορούν να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους μέχρι και τα Δίκαια.

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές τις χώρας μας, αντί να ενισχύεται με δομές και υπηρεσίες, πλήττεται, δημιουργώντας την εντύπωση πως δεν υπάρχει μέριμνα από την πολιτεία για την ίση και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτών της χώρας.

Εκτός αυτού, δυσχεραίνει και η πρόσβαση όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, τους εργαζόμενους, αλλά και για τους φοιτητές, τους στρατιωτικούς ή τους επισκέπτες, οι οποίοι μετακινούνται από και προς την περιοχή, διαταράσσοντας με αυτόν τον τρόπο και την οικονομική ισορροπία του νομού.

Το επιχείρημα της μειωμένης και ασύμφορης επιβατικής κίνησης δεν ακούγεται πειστικό. Σε καμία περίπτωση η διακοπή των δρομολογίων δεν αποτελεί λύση. Αντίθετα, θα περιμέναμε πολιτικές και πρωτοβουλίες από την πλευρά σας, ώστε τα εν λόγω δρομολόγια και η χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου να γίνουν προσιτά κι ελκυστικά προς τους πολίτες, ώστε να αυξηθεί και η επιβατική κίνηση. Για μας άλλωστε η ενίσχυση και ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου βρίσκεται σε κεντρική θέση στις προτεραιότητές μας τόσο για την ασφαλή και οικονομική μετακίνηση των συμπολιτών μας, όσο και στη μετακίνηση προϊόντων.

Επειδή, σύμφωνα με το εταιρικό σας προφίλ, η πολιτική σας βασίζεται στον  σεβασμό προς στον πολίτη, επειδή λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε  στις τοπικές κοινωνίες που εξυπηρετείτε και έχετε ως στόχο να αποτελείτε έναν υπεύθυνο εταιρικό γείτονα σε όλες τις περιφέρειες στις οποίες δραστηριοποιείστε, αιτούμαστε να επανεξετάσετε την απόφαση για την αναστολή των συγκεκριμένων δρομολογίων στην περιοχή καθώς αυτή θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και θα διαδραματίσει έναν εξαιρετικά ανασταλτικό παράγοντα για την ομαλή μετακίνηση των πολιτών του νομού μας.

Δεδομένου του πλαισίου εκσυγχρονισμού και εξέλιξης, μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία σας το τελευταίο διάστημα, αναμένω τη θετική σας ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα του συνόλου των κατοίκων της περιοχής, την οποία εκπροσωπώ ώστε να ενισχυθεί  ο διαχρονικός ρόλος της σιδηροδρομικής σύνδεσης στο νομό του Έβρου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο