efhmerida1

Γκανάτσιος Γεώργιος. Πρόεδρος ΔΣ Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α. «Είναι επιτακτική ανάγκη ένα νέο όραμα για το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας»

 Στην Αλεξανδρούπολη από 24- 26 Νοεμβρίου το 18ο Συνέδριο Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής με θέμα: «Βιώσιμη Αθλητική Ανάπτυξη: Ο Ρόλος του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλόγων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Του Γιώργου Πανταζίδη

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής διοργανώνει το 18ο ετήσιο συνέδριο διοίκησης αθλητισμού και αναψυχής με τίτλο: «Βιώσιμη Αθλητική Ανάπτυξη: Ο Ρόλος του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλόγων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, από 24- 26 Νοεμβρίου 2017.

Συνδιοργανωτής του Συνεδρίου είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο οποίος γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του. H διοργάνωση του συνεδρίου έχει ως στόχο την προβολή των ερευνητικών δραστηριοτήτων και τεχνικών στην οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού και αναψυχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης των συνέδρων, των επιστημόνων και των στελεχών από την αγορά εργασίας, την παρουσίαση των τεχνικών και των μεθόδων που εφαρμόζονται στο χώρο της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού, με τη βοήθεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τη διάδοση της γνώσης μέσω της δημοσίευσης των εργασιών στα πρακτικά του συνεδρίου.

Τι είναι η Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α. ;

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής,  είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1993 από 21 άτομα (όπως ορίζει ο νόμος) και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 300 μέλη, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονται σε όλο το φάσμα της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού, καθώς και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.

Σκοπός της εταιρείας είναι ο προβληματισμός και η έρευνα πάνω σε θέματα οργάνωσης/διοίκησης του αθλητισμού, η παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας στον ελληνικό και διεθνή χώρο και η προώθηση  της επιστημονικής οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού.  Σκοπός της Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α. είναι επίσης η παρακολούθηση των θεωρητικών και πρακτικών εξελίξεων του αθλητικού μάνατζμεντ και μάρκετινγκ και η συμβολή στη δημιουργία υψηλής επαγγελματικής συνείδησης των στελεχών της αθλητικής διοίκησης.

Πως προέκυψε η απόφαση οργάνωσης του συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη;

Η  απόφαση της οργάνωσης του 18ου Συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη, είναι για την ΕλλΕΕΔΑΑ  μια πρόκληση.  Συνεργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια με το ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης, διαπιστώνουμε συνεχώς ότι ο Εθνικός πρωτοπορεί σε πολλά θέματα, κάποια από τα οποία (όπως είναι η εκπαίδευση των στελεχών του αθλητισμού, η αξιολόγηση των αθλητικών σωματείων, κλπ.), συμπίπτουν με τους σκοπούς της ΕλλΕΕΔΑΑ. Για να γνωριστούμε, λοιπόν, καλύτερα και να συνεργαστούμε πιο στενά στην κοινή προσπάθεια για την βελτίωση της οργάνωσης και της διοίκησης του αθλητισμού της χώρας, αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε την οργάνωση του 18ου συνεδρίου μας στον ΜΓΣ Εθνικό και αναθέσαμε στον κύριο Πατερόπουλο το συντονισμό του Συνεδρίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Εθνικό, ο οποίος μέσω του Κώστα Πατερόπουλου, διεκδίκησε την οργάνωση του συνεδρίου καθώς και το Δήμο Αλεξανδρούπολης για την βοήθειά του. Επίσης να ευχαριστήσουμε και όλους τους φορείς της πόλης που αγκάλιασαν το συνέδριο, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΔΠΘ, το Τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ, το Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου και την  ΧΙΙ Μεραρχία Αλεξανδρούπολης  για την υποστήριξή τους. Επίσης, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΑΠΘ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που πάντα είναι κοντά μας και υποστηρίζουν τους σκοπούς της ΕλλΕΕΔΑΑ. Ακόμη θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς του Συνεδρίου και όλους όσους συμβάλουν στην υλοποίησή του.

Ποιες  είναι οι προσδοκίες σας για το 18 Πανελλήνιο Συνέδριο Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής.

Επιθυμούμε το συνέδριο να αποτελέσει το επίκεντρο αυτού του τριημέρου, στο χώρο των αθλητικών στελεχών του Ελληνικού Αθλητισμού και μια ακόμη σημαντική στιγμή για την προώθηση της Οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού στη χώρα μας. Θεωρούμε ότι μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικά και χρήσιμα αποτελέσματα και να αναπτυχθούν πολιτικές επίλυσης των προβλημάτων και δημιουργίας νέων δράσεων σε πολλαπλά επίπεδα με καλύτερες όρους και προϋποθέσεις από ότι ισχύει μέχρι σήμερα.

Είναι επιτακτική ανάγκη για ένα νέο όραμα για το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας,  γιατί το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα δεν ήταν αποτελεσματικό και γιατί βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κοινωνική-οικονομική συγκυρία.  Η παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας στον ελληνικό και διεθνή χώρο σε θέματα οργάνωσης/διοίκησης του αθλητισμού, οι προτάσεις και οι απόψεις που θα κατατεθούν και συνολικά τα συμπεράσματα του συνεδρίου, μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση του Ελληνικού αθλητισμού. Προσκαλούμε όλα τα στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού και όλους όσους εμπλέκονται στα αθλητικά γεγονότα (φοιτητές, εργαζόμενους στους ΟΤΑ, μέλη συλλόγων, ενώσεων, ομοσπονδιών, ανθρώπους της αθλητικής αγοράς και όσους ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό), να προσέλθουν την Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Έβρου και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής.

 

INFO:

Η τελετή έναρξης του 18ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr