efhmerida1

Για 24η χρονιά αναβιώνει η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Φέτος, συμμετέχουν 65 εκθέτες που καταλαμβάνουν το σύνολο του εκθεσιακού χώρου, με συμμετοχές και από τη γειτονική Βουλγαρία, στόχος να ξεπεραστούν οι 12 χιλιάδες επισκέπτες του 2015

Πρόσκληση συμμετοχής προς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνο, για την ενίσχυση και την στήριξη της Έκθεσης Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που ανοίγει τις πόρτες της, την προσεχή Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, απέστειλαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος, η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ HELEXPO κ. Αλέξης Τσαξιρλής. Στη σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάστηκαν οι στόχοι της φετινής διοργάνωσης αλλά και το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκης στήριξης του θεσμού από το σύνολο της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, για τη συνέχεια και την εξέλιξή του στο μέλλον.

Μέτιος «δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή μας»

«Η Έκθεση Ανατολική Μακεδονίας και Θράκη εξελίσσεται -και προσπαθούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση- στο κύριο οικονομικό γεγονός της περιοχής αλλά και μία γιορτή για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας» τόνισε, παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Υπογράμμισε δε ότι η παρουσία του Διεθνούς Εκθεσιακού Φορέα της χώρας προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στη διοργάνωση. «Μετά και την περσινή αναβίωση και επιτυχία της έκθεσης, είμαστε πεπεισμένοι ότι η λειτουργία και η επέκταση των δράσεών της, μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή μας» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας πως οι στόχοι της διοργάνωσης παραμένουν σταθεροί και είναι μεταξύ άλλων «η στήριξη όλων των επιχειρήσεων, η στήριξη και προβολή των τοπικών προϊόντων, η επισκεψιμότητα στην περιοχή, η συμμετοχή εκθετών από γειτονικές χώρες, καθώς και η δικτύωση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων».

Ποζρικίδης «Η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μπήκε για λίγο στην εντατική αλλά επανήλθε»

Στην εξαίρετη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία που είχαν κατά την περσινή διοργάνωση με τον εκλιπόντα Γιώργο Παυλίδη αναφέρθηκε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογραμμίζοντας πως αυτή η συνεργασία συνεχίζεται πλέον με τον νέο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι πρόκειται για την πρώτη περιφερειακή έκθεση που διοργάνωσε η ΔΕΘ HELEXPO και η οποία συνεχίζει για 24η χρονιά «χάρη στην επιμονή των ανθρώπων της περιοχής αλλά και την Περιφέρεια». «Η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μπήκε για λίγο στην εντατική αλλά επανήλθε» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά θέτοντας ως βασικό στόχο της φετινής διοργάνωσης την αύξηση της επισκεψιμότητας η οποία πέρυσι άγγιξε τις 12.000 χιλιάδες επισκέπτες. Φέτος όπως έκανε γνωστό, συμμετέχουν 65 εκθέτες που καταλαμβάνουν το σύνολο του εκθεσιακού χώρου, με συμμετοχές και από τη γειτονική Βουλγαρία, ενώ τόνισε ότι στο επίκεντρο της διοργάνωσης βρίσκεται και πάλι η τοπική παραγωγή.

έκθεση ΑΜΘ

«Παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, η Έκθεση κατορθώνει να είναι ζωντανή» συνέχισε, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη της διοργάνωσης για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, γνωστοποιώντας και τη φιλοξενία κατά το τριήμερο της έκθεσης, και δημοσιογράφων από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, οι οποίο στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην περιοχή, θα επισκεφθούν και μονάδες της περιοχής, δίνοντας επιπρόσθετη αξία στην τοπική παραγωγή.

Ιωαννίδου «Να μαζεύουμε θεσμούς και όχι να τους αφήνουμε να φεύγουν»

Στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα καθ’ όλο το τριήμερο της διοργάνωσης αναφέρθηκε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, προτρέποντας τον κόσμο να δώσει το «παρών» «ώστε να τιμήσουμε τους εκθέτες που στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία τολμούν, επιχειρούν και τιμούν την έκθεση» όπως επεσήμανε. «Κάθε επισκέπτης έχει λόγο να έρθει και δεν υπάρχει δικαιολογία» υπογράμμισε η ίδια τονίζοντας πω «σε αυτούς τους καιρούς, πρέπει στην Περιφέρειά μας και τον τόπο μας να μαζεύουμε θεσμούς και όχι να τους αφήνουμε να φεύγουν».

Τσαξιρλής «Η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, είναι πολυγεγονός»

«Η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι μία σημαντική έκθεση τόσο στο εκθεσιακό της κομμάτι, όσο και στο κομμάτι των παράλληλων εκδηλώσεων της» σημείωσε με τη σειρά του ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ HELEXPO κ. Αλέξης Τσαξιρλής. «Η επανεκκίνηση που έγινε, με τη στήριξη του κ. Χρήστου Μέτιου και την οργάνωση της ομάδας υποστήριξης, με πρώτη την κ. Ιωαννίδου, μας έδωσε τη βάση να κάνουμε την έκθεση πραγματικότητα» συνέχισε ο ίδιος, υποσχόμενος πως η βασική υπόσχεση για την επόμενη διοργάνωση είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της, που φέτος ξεκινά και με τη διοργάνωση του ελληνοβουλγαρικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης. Σε ό,τι αφορά τη φετινή διοργάνωση ο ίδιος τόνισε ότι αναμένεται κύμα επισκεπτών από το σύνολο της ΑΜ-Θ και ευρύτερα, καθώς και από την Βουλγαρία και την Τουρκία, ενώ έκλεισε τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πολυγεγονός.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr